Mery () Stefanie's Verhaal 12 jaar (GoK) -20 kg

Laat je inspireren door deze ervaringsverhalen van GOK-kers. Wil je ook lid worden van dit forum en / of van de besloten facebookgroep van Grip op Koolhydraten (GOK) kijk dan op https://gripopkoolhydraten.nl/gok-forum/

Moderator: Y. Lemmers

Plaats reactie
Mery
Berichten: 89
Lid geworden op: 27-11-2011 23:41

Mery () Stefanie's Verhaal 12 jaar (GoK) -20 kg

Bericht door Mery » 29-11-2011 08:19

Hallo Yvonne,

Ik wilde toch heel graag het verhaal van mijn dochter, Stefanie, met je delen. Stefanie is een meisje van nu net 12 jaar oud met klassiek autisme.
Vanaf haar 6e jaar werd zij dikker en dikker. Ik trok aan de bel bij schoolarts, huisarts en zelfs dietiste.
In eerste instantie kreeg ik te horen dat het allemaal wel mee viel en ik me niet zo druk moest maken. Ze had "slechts wat overgewicht" en na een groeispurt zou dat wel goed komen. Maar mijn moederinstinct zei me anders. Echter, ik kon niet veel dus lette wat beter op. Snoepen deed ze al niet, qua limonade's kreeg ze alleen siroop en roosvicee. Ontbijten deed ze stevig en er gingen gewoon (witte) boterhammetjes mee naar school. 's Avonds werd een warme maaltijd gegeten en er waren geen tussendoortjes.
Ze had altijd honger!
Daarnaast had Stefanie last van obstipatie. Niet een beetje maar echt dusdanig dat ze er behoorlijk medicatie voor nodig had (3 tot 6 zakjes forlax per dag!) en bij tijd en wijle ook hoge klisma's in het ziekenhuis.

Zo kabbelden we door tot haar 8e jaar. Stefanie werd dikker en dikker en de dietiste vond het vreemd dat dat zo was, want ze at relatief gezond! Op haar 8e jaar werd de knop omgezet. Stef paste toen al niet meer in kinderkleding maar liep in damesmaat M.

Ze werd op een dieet gezet van maximaal 1000 kalorien per dag.
Het witte brood werd vervangen door bruin brood en verdere aanpassingen waren niet nodig.
Maar in plaats van stilstand in haar gewicht, werd ze nog steeds dikker.
De maat M verrruilde zich voor een L en ook haar obstipatie bleef een flink probleem. Inmiddels had ze naast haar forlax ook bisacodyl. Ze werd nog depressiever dan ze al was en op school werd ze gepest. Beweging werd steeds moeilijker..

Achter mijn rug om en soms zelfs in mijn gezicht werd gezegd dat ik me niet aan haar dieet hield en ze wel zou snoepen. Dat was geenzins waar, ik zag hoe ze leed onder het dik zijn, dus probeerde alles om haar te helpen. Bovendien at mijn tweelingzoon meer dan zij en die wilde maar niet dikker worden..was zelfs mager te noemen.

Op haar 11e jaar werd ze ziek, ze kreeg een longontsteking. Drie dagen lang lag ze met 42 graden koorts op de bank. In die drie dagen dronk ze alleen maar crystal clear en at ze in totaal 1 hapje bruin brood. Je zou dus verwachten dat ze, juist door de inspanning die ze moest leveren vanwege de koorts, afgevallen zou zijn.
Niets was minder waar! Na haar ziek zijn was er weer 2 kilo aan gekomen!
Inmiddels droeg ze maat 46 damesmaat, woog Stefanie 76 kilo bij een lengte van 1.65m en zat haar BMI op ruim 27. Niet echt een gezonde situatie voor een kind van 11..

Dat was voor mij de druppel! Ik had altijd al het idee gehad dat de lightprodukten haar niet hielpen en ze dikker werd van de zoetstoffen in haar medicatie, maar dat werd keer op keer van tafel geveegd door de specialisten.
Op die dag ben ik gaan googlen op de zoetstofnaam (aspartaam) en andere produkten en kleur-, geur- en smaakstoffen in haar medicatie en lightprodukten. Zo kwam ik op jouw site terecht. Ik ben me in gaan lezen en heb uiteindelijk van mijn laatste geld jouw boek gekocht.

In maart van dit jaar zijn we daaruit begonnen. Nu is het niet eenvoudig om een kind met klassiek autisme "zomaar" ander eten te gaan geven, dus dat vergde de nodige voorbereidingen en een beloningssysteem. En hoe krijg je een kind wat als sinds vroege jeugd alleen maar roosvicee drinkt aan thee zonder suiker en water?

We hebben ons door die eerste week heen geslagen..samen produkten uit de winkel gezocht die ze wilde proberen en samen smaakjes thee gezocht. Ook zocht en vond ik een alternatief voor de forlax: colon clean.

Na een week was het resultaat al zichtbaar: 3 kilo eraf!! Binnen drie weken was Stefanie een maat kwijt en kon ze dat truitje kopen waar ze zo gek op was maar er niet was in haar voorgaande maat! Dat was het begin van het verliezen van bijna 20 kilo! Om precies te zijn 19.1 kilo. Stefanie weegt nu al een poosje 56.9 kilo, is inmiddels gegroeid tot 1.75 meter en heeft maat 36.
Haar humeur en zelfvertrouwen zijn enorm verbeterd. Ze zingt en danst nu zelfs door het huis!

Jammer dat ik je geen voor en nafoto mee kan sturen met het verhaal..dan zou je mee kunnen genieten van haar vrolijke smoeltje.

Stefanie zelf begrijpt inmiddels hoe ze toch mee kan eten in bijzondere situaties (als bv in een restaurant of op vakantie of bij anderen) of neemt een stuk van "haar" pizza mee. Belonen hoeft allang niet meer..de beloning vind ze in het zich goed voelen en kleding aantrekken die niet oude mutserig is..zoals zij zelf zegt.
(waarmee ze bedoeld dat de kleding in de grote maten geen kinder/tienerkleding is en je er dus ouder uit ziet) Ze heeft afgelopen zomer voor het eerst sinds haar 6e jaar weer een bikini gedragen zonder zich te schamen!
Ik hoef haar niet in de gaten te houden en ze durft nu zelfs nieuwe produkten en smaken te proberen..iets wat heel bijzonder is bij autisme.
Ze vind het zelf fantastisch dat ze nu wel chocolade mag en geniet enorm van haar (kleine) stukje pure chocolade met hazelnoot. Ook vind ze het heerlijk om van haar fruit een smootie te maken en verzint ze steeds nieuwe combinatie's. Beide gebruikt ze (uiteraard) in een koolhydraatmoment. (Fruit at ze eerst echt niet!)
Aan tussendoortjes had ze binnen drie dagen al geen behoefte meer, zo goed vulden de maaltijden!

Haar darmen zijn nog steeds niet goed..maar de colon clean helpt haar net zo als de forlax voorheen deed. Dus dat is een prima alternatief. Het gaat zelfs iets beter want de bisacodyl hebben we nu nog maar zelden nodig.

Al met al wilde ik je Stefanie's verhaal niet onthouden. Je hebt een meisje heel erg gelukkig gemaakt en haar moeder ook. En hoewel de z.g.n. "specialisten" geen hoge pet op hebben van de GOKmethode, heb ik hier een vrolijk en gelukkig voorbeeld in huis, wat weldegelijk laat zien wat het met je kan doen.

Dankjewel daarvoor!

Groetjes,
Mery (moeder van Stefanie)
vincit qui in labore persistit

Thea Bremer
Berichten: 3243
Lid geworden op: 20-10-2009 13:44

Bericht door Thea Bremer » 29-11-2011 11:44

Wat heerlijk dat het nu zo goed gaat! Ik wou dat heel Nederland dit las!!

Succes verder saampjes :wink:
Thea Bremer

Grytz
Berichten: 5425
Lid geworden op: 07-05-2010 17:34

Bericht door Grytz » 29-11-2011 12:10

Wow wat een supermooi verhaal.
Dit hoort op de ere galerij :D
Ben het met je eens Thea, dit zou iedereen moeten lezen.

Heel veel succes verder, maar dat gaat vast wel lukken :D

Gebruikersavatar
Yvonne Lemmers
Site Admin
Berichten: 1725
Lid geworden op: 10-12-2007 19:43

Het verhaal van Stefanie maakt me nog bozer...

Bericht door Yvonne Lemmers » 29-11-2011 12:49

Dag Mery,

Bedankt voor het verhaal van Stefanie.
Het was zeer ontroerend voor me om dit te lezen.
Wat een verhaal zeg. En wat goed dat je je eigen koers bent gaan varen.

Dat heb ik destijds ook gedaan. Je zult mijn verhaal wel gelezen hebben in het boek.

Nu op mijn 51-ste bruis ik van energie, terwijl ik dat met een voeding van 1000 kcal, light en zoetstoffen nooit gehad zou hebben.

Ik heb heel wat tegenwerking gehad in mijn anti-aspartaam verhaal. Maar ook ik bleef volharden.

Nu weet ik zeker, ook nog eens met het verhaal van Stefanie, dat de kunstmatige zoetstoffen, in combinatie met mager en koolhydraatrijk dé combinatie is om steeds dikker en slechter te worden.

Achter mijn rug om en soms zelfs in mijn gezicht werd gezegd dat ik me niet aan haar dieet hield en ze wel zou snoepen.


Dit is inderdaad wat diëtisten denken te weten en voor de waarheid houden.

Naar een biologische oorzaak, namelijk koolhydraatgevoeligheid en hyperinsulinemie wordt niet verwezen.
Er is in hun ogen maar één reden: Dieetontrouw.
Iedereen die al jojoënd steeds dikker geworden is, is juist de calorie- en vetarme diëten zo trouw geweest, tegen de natuur in, dat het lichaam daarna de kilo's met bonus erbij ging sparen.

Hoe meer je op die manier lijnt hoe beter je lichaam wordt in het stapelen van vetten. Veel koolhydraten zorgen namelijk voor een vetproducerend maar uitgeput lichaam. Op celniveau heeft het lichaam honger en schreeuwt het om echte voeding: goede vetten, eiwitten en alle benodigde vitamines en mineralen. Zodra aan die wens voldaan is krijgt het eetrust.

Wauw, 19,1 kilo afvallen in ruim een half jaar. Ook nog erbij gegroeid en nu maatje 36, 56,9 kilo en 1,75 meter en 12 jaar! Dat zijn de maten van een fotomodel!

Dat is heel anders dan maatje 46 op 11-jarige leeftijd.

Nu is het niet eenvoudig om een kind met klassiek autisme "zomaar" ander eten te gaan geven, dus dat vergde de nodige voorbereidingen en een beloningssysteem. En hoe krijg je een kind wat als sinds vroege jeugd alleen maar roosvicee drinkt aan thee zonder suiker en water?

We hebben ons door die eerste week heen geslagen..samen produkten uit de winkel gezocht die ze wilde proberen en samen smaakjes thee gezocht.


Geweldig hoe je het aangepakt hebt. Met dat beloningssysteem in het begin. En nu geen beloning meer nodig omdat Stefanie zelf de voordelen 'aan den lijve' voelt en ziet.
Aan tussendoortjes had ze binnen drie dagen al geen behoefte meer, zo goed vulden de maaltijden!
En dan te bedenken dat ze voorheen altijd honger had, koolhydraatverslaafd dus.

Zoals Stefanie zijn er heel veel kinderen. En al die dikke volwassenen zijn allemaal zoals Stefanie begonnen.

Heel graag zou ik met jouw en Stefanies goedkeuring Stefanies verhaal uit willen brengen.

Ik heb een website en een forum waar ik het graag op zou willen plaatsen. Ook via Twitter en Facebook zou ik het willen vertellen.

Mij schieten telkens de tranen in de ogen als ik aan Stefanie denk.

Boos word ik ook als ik bedenk dat de voedingsindustrie maar blijft beweren dat aspartaam geen kwaad kan.

Nog bozer word ik als ik bedenk dat al die artsen en diëtisten daar ook maar in blijven geloven, terwijl ze toch met wat logisch verstand kunnen bedenken dat de huidige richtlijnen van vetarm en light helemaal niet werken, integendeel zelfs. Ze denken niet aan het welzijn van de mensen maar aan de gevulde portemonnee van zichzelf.

Dikke mensen consumeren veel (goed voor de voedingsindustrie), zijn vaak ziek (farmaceutische industrie en artsen) en moeten afvallen (diëtisten), hebben lichamelijke klachten (fysiotherapie) en geestelijke klachten (psychologen en psychiaters en farmaceutische industrie). Goed voor het vullen van vele portemonnees.

Maak svp een dagboekje in het onderdeel http://opgewicht.forum2go.nl/kinderen-e ... n-f25.html aan met daarin dagmenu's en hoe jij het beloningssysteem hebt aangepakt.
Alle moeders met kinderen zoals Stefanie willen heel graag van jullie leren.

kaartendraak
Berichten: 6178
Lid geworden op: 06-04-2011 20:02

Bericht door kaartendraak » 29-11-2011 12:59

Ik vind dit een prachtverhaal. Wat Yvonne zegt, dit zou de buitenwereld in moeten, naar kranten, vakbladen voor zowel artsen als huisartsen, dietisten, noem maar op. Laat ze bewust worden van het verhaal van Stefanie en wat GOK met haar gedaan heeft. Dit is echt een mooi resultaat, en idd wat je zegt, dat een meisje met autisme nieuwe dingen wil en durft te proberen, heerlijk gewoon, lijkt wel of GOK zelfs een kleine 'genezing' voor autisme is.

Een hele dikke pluim voor jou en je dochter!!!
Groetjes,
Astrid
Let food be thy medicine and medicine be thy food.....Hipocrates

Mijn dagboekje

Afbeelding

Elja
Berichten: 2124
Lid geworden op: 03-05-2010 10:41

Bericht door Elja » 29-11-2011 13:22

Wauw!
Pluk de dag!

Mijn dagboek

Afbeelding

Clau
Berichten: 8008
Lid geworden op: 21-05-2010 22:12

Bericht door Clau » 29-11-2011 13:23

Wat geweldig.
Sluit me volledig bij Yvonne aan. Zou heel graag willen weten hoe je het met haar samen hebt gedaan.
Mijn DAGBOEK
Nieuw begin, nieuwe start.
Afbeelding

eevster
Berichten: 12660
Lid geworden op: 14-04-2010 15:02

Bericht door eevster » 29-11-2011 14:12

Geweldig!

Ellen1948
Berichten: 14862
Lid geworden op: 27-09-2010 06:42

Bericht door Ellen1948 » 29-11-2011 14:15

Wat een ontroerend verhaal.

moeska
Berichten: 1323
Lid geworden op: 18-04-2010 10:18

Bericht door moeska » 29-11-2011 14:53

Ik zit dit verhaal met tranen in mijn ogen te lezen. Wat een prestatie van je dochter. Ze zal wel supertrots zijn!
altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt
mijn dagboek

Santjuh
Berichten: 257
Lid geworden op: 10-11-2009 16:46

Bericht door Santjuh » 29-11-2011 14:56

Wat geweldig! Tranen in mijn ogen... (Ik woog op mijn 12de 65 kilo, ook veel te veel.) Wat een goede zet van moeder!
Afbeelding

Moontje72
Berichten: 294
Lid geworden op: 10-04-2011 21:53

Bericht door Moontje72 » 29-11-2011 15:02

Wauw ... wat een ontroerend verhaal!!
Afbeelding

Startdatum: 5 april 2011

Mijn Dagboek

Pluk de dag en geniet van alles om je heen!

Karen
Berichten: 21241
Lid geworden op: 06-03-2010 13:51

Bericht door Karen » 29-11-2011 15:28

wooohh wat een geweldig resultaat en diep respect voor jouw als moeder; dat je bent blijven zoeken naar een oplossing en hoe je het aangepakt hebt met je dochter, dikke pluim!!!!!!!!
DAGBOEK KAREN

met GOK 22 kilo afgevallen!!

beau
Berichten: 2283
Lid geworden op: 28-02-2010 09:08

mery

Bericht door beau » 29-11-2011 16:05

Wat een aangrijpend verhaal waar je het ene moment ontzettend boos wordt omdat er niet naar je geluisterd wordt en verdrietig omdat je je meisje zo ziet lijden en zo knap dat je je eigen gevoel hebt gevolgd.....

Ontroerd me enorm...
Dat heb je met emotionele incontinente mutsen.
ZING, BID, LACH EN BEWONDER.

-------------------------------------------

Liefs Claudia

peetje1983
Berichten: 8471
Lid geworden op: 05-07-2010 12:26

Bericht door peetje1983 » 29-11-2011 20:51

Lang leve GoK!
liefs Petra

mijn dagboekje staat in dagboeken 4, kom gezellig langs en laat een berichtje achter!

mijn dagboek

startdatum 22 april 2010

nita
Berichten: 4778
Lid geworden op: 09-03-2010 16:22

Bericht door nita » 29-11-2011 21:32

Zo goed van jouw dat je gewoon je eigen gevoel gevolgd bent. Tja dat moeder instinct. Steffanie mag heel blij zijn met een moeder die haar hart gevolgd heeft tegen de verdrukking in.
Applaus voor haar en voor jouw!!!!

yeppe
Berichten: 9826
Lid geworden op: 05-03-2010 09:34

Bericht door yeppe » 29-11-2011 22:55

Wat een prachtig verhaal en dank je wel dat je dit met ons hebt willen delen :wink: .
Met Gokken van eetLUST naar eetRUST .
Mijn dagboek
20 Kg afgevallen dankzij Gok .
https://instagram.com/p/BDqSOThsHW5/

Gebruikersavatar
super oma
Berichten: 45
Lid geworden op: 31-10-2010 16:30

Bericht door super oma » 29-11-2011 23:49

Geweldig dit,echt kippevel
Het beste komt nog

Gebruikersavatar
Ingrid R
Berichten: 12
Lid geworden op: 16-11-2011 15:18

Bericht door Ingrid R » 30-11-2011 00:11

Wat een mooi verhaal en geweldig hoe je verder bent gaan zoeken.

Jinta
Berichten: 221
Lid geworden op: 15-03-2010 22:55

Bericht door Jinta » 30-11-2011 13:58

Mooi om te lezen dit!!!
**Is het al weekend?**

Sifra
Berichten: 3330
Lid geworden op: 04-03-2010 14:10

Bericht door Sifra » 30-11-2011 14:45

Wat een prachtig en ontroerend succesverhaal!!!
Wat fijn voor jou en voor je dochter dat ze nu veel beter in haar vel zit.

Riky
Berichten: 185
Lid geworden op: 07-09-2010 10:03

Bericht door Riky » 30-11-2011 16:29

Wat een ontroerend verhaal en geweldig hoe je het hebt aangepakt. Fijn dat het nu zo goed met jullie gaat.

corinnedelis
Berichten: 28
Lid geworden op: 10-01-2011 19:38

Bericht door corinnedelis » 01-12-2011 08:08

Een diepe buiging voor jou dat je dit hebt doorgezet en een nog diepere buiging voor je dochter dat ze dit heeft behaald en volhoud. Zelf heb ik ook een Autistische zoon en ik heb zelf ook het vermoeden dat hij slecht tegen koolhydraten kan. Hij is groot voor zijn leeftijd maar niet dik, alleen zijn gezicht en romp gebied zijn pafferig in vergelijking met de rest, een beetje uit verhouding lijkt wel, alsof het niet klopt. Zelf kan ik heel slecht tegen koolhydraten heb ik gemerkt het is echt een verslaving als ik er eenmaal aan zit en houd ik ook op die plaatsen meer vocht vast. Ik wil dus ook een plan van aanpak gaan maken voor mijn zoon voor het komende jaar. Eerst maar eens een maand proberen en zien hoe hij erop reageert. Jullie verhaal trekt me over de streep, bedankt!

corinnexxx
Afbeelding

Mery
Berichten: 89
Lid geworden op: 27-11-2011 23:41

Bericht door Mery » 01-12-2011 10:14

Dank jullie wel allemaal!

Wat een ontzettend lieve warme reacties..Word er helemaal stil van.

@ Yvonne:
Juist omdat ik zag hoe Stef eronder leed en me ook zo bewust was van haar BMI en hoeveel gevolgen het kan hebben, bleef ik zoeken naar "iets" wat haar kon helpen. Dat heb ik nu dus gevonden!
Ik geloof ook idd dat te dik zijn/obesitas goed is voor het vullen van veel portomonnees..en denk ook dat m.n. de fabrikanten van zoetstoffen er echt veel aan doen om "hun" zoetstof in de race te houden. En echt..Sinds ze die forlax moest nemen zág je haar gewoon dikker worden! Toen ik dat neer lag bij de darmspecialiste werd het compleet van tafel geveegd.. Zo'n onzin had ze nog nooit gehoord!
Naja..die "onzin" heeft er wel toe geleid dat Stef zo aan zette en zo ongelukkig werd..Ben er ook serieus over aan het nadenken om dikker worden als gevolg van de zoetstoffen in het middel als bijwerking te melden.
Stefanie zelf zou het liefst jouw boek bij de specialiste op tafel willen gooien met de woorden: Zo kan het dus ook!
Maar daarvoor moeten we nog even verder met haar darmproblemen.
Zelf heb ik het vermoeden dat daar een andere oorzaak ligt..een chronische verstopping, die nu normale ontlasting tegen houdt..
Ook daar gaat ooit nog een blijvende oplossing voor komen!
Het is al lang zo erg niet meer als het geweest is..

Ik zal een berichtje plaatsen in dagboekjes.

@Kaartendraak:
Ik begrijp waarom je het een soort genezing van autisme noemt, gezien de veranderingen in haar gedrag maar zelf zie ik het anders..
Ik denk dat door haar de verkeerde dingen te laten eten, ze steeds een stukje zwaarmoediger werd...en dat dat stukje nu een heel eind verdwenen is. Haar autisme is weldegelijk nog merkbaar. Dat zal ook helaas niet genezen door voeding (ik kan me ook ergeren aan mensen die zeggen dat bv adhd met voeding verdwijnt. Als je echt adhd hebt, zal dat niet verdwijnen met voeding, het is immers een neurobiologische stoornis, net als autisme).

Nogmaals hartelijk bedankt allemaal voor jullie lieve reactie's!
vincit qui in labore persistit

Mery
Berichten: 89
Lid geworden op: 27-11-2011 23:41

Bericht door Mery » 01-12-2011 10:15

Hopelijk lukt deze manier van foto's plaatsen..

2008:
Afbeelding

Augustus 2010

Afbeelding


Mei 2011

Afbeelding


Begin November 2011

Afbeelding
vincit qui in labore persistit

kaartendraak
Berichten: 6178
Lid geworden op: 06-04-2011 20:02

Bericht door kaartendraak » 01-12-2011 11:58

Oh, das zeker een hele mooie verandering zo op die foto's zeg, toppie hoor.
@Kaartendraak:
Ik begrijp waarom je het een soort genezing van autisme noemt, gezien de veranderingen in haar gedrag maar zelf zie ik het anders..
Ik denk dat door haar de verkeerde dingen te laten eten, ze steeds een stukje zwaarmoediger werd...en dat dat stukje nu een heel eind verdwenen is. Haar autisme is weldegelijk nog merkbaar. Dat zal ook helaas niet genezen door voeding (ik kan me ook ergeren aan mensen die zeggen dat bv adhd met voeding verdwijnt. Als je echt adhd hebt, zal dat niet verdwijnen met voeding, het is immers een neurobiologische stoornis, net als autisme).
Ik weet wel dat het met voeding niet te genezen is hoor, zo bedoel ik het ook niet. Ik bedoel er meer mee te zeggen dat ze door de verkeerde voeding zich juist steeds rotter ging voelen en nu door GOK gewoon min of meer opgebloeid is, dat ze zich beter voelt, zelf dingen wil proberen enz. Ook al is het autisme niet genezen, ze voelt zich door GOK toch beter en dat is juist heel fijn.
Groetjes,
Astrid
Let food be thy medicine and medicine be thy food.....Hipocrates

Mijn dagboekje

Afbeelding

Mery
Berichten: 89
Lid geworden op: 27-11-2011 23:41

Bericht door Mery » 01-12-2011 12:02

kaartendraak schreef:Oh, das zeker een hele mooie verandering zo op die foto's zeg, toppie hoor.
@Kaartendraak:
Ik begrijp waarom je het een soort genezing van autisme noemt, gezien de veranderingen in haar gedrag maar zelf zie ik het anders..
Ik denk dat door haar de verkeerde dingen te laten eten, ze steeds een stukje zwaarmoediger werd...en dat dat stukje nu een heel eind verdwenen is. Haar autisme is weldegelijk nog merkbaar. Dat zal ook helaas niet genezen door voeding (ik kan me ook ergeren aan mensen die zeggen dat bv adhd met voeding verdwijnt. Als je echt adhd hebt, zal dat niet verdwijnen met voeding, het is immers een neurobiologische stoornis, net als autisme).
Ik weet wel dat het met voeding niet te genezen is hoor, zo bedoel ik het ook niet. Ik bedoel er meer mee te zeggen dat ze door de verkeerde voeding zich juist steeds rotter ging voelen en nu door GOK gewoon min of meer opgebloeid is, dat ze zich beter voelt, zelf dingen wil proberen enz. Ook al is het autisme niet genezen, ze voelt zich door GOK toch beter en dat is juist heel fijn.
Dan bedoelen we dus hetzelfde :lol:
En met dat ze zich zoveel beter voelt ben ik idd heel erg blij mee!
Dat is toch wat elke ouder voor zijn/haar kind wil? Het optimale eruit halen.. Ik geniet nog elke dag van haar metamorfose..want dat is het.
vincit qui in labore persistit

Cabogirl
Berichten: 3304
Lid geworden op: 25-11-2010 19:49

Bericht door Cabogirl » 01-12-2011 21:43

Wauw, wat een mooie meid!!
Afbeelding
05-'02 maagband 116 kg
11-'10 start GOK 82,3
01-'16 gastric bypass 97,7
Mijn Dagboek

Carla!
Berichten: 8124
Lid geworden op: 25-10-2009 20:14

Bericht door Carla! » 01-12-2011 21:52

Zag de link op Facebook bij Thea daarnet over het verhaal van je dochter en heb het even zitten lezen.

Wat een mooi verhaal en wat een doorzettings vermogen van jou dat je bleef zoeken naar iets om het als maar dikker worden te laten stoppen.

Ontroerend hoe je het geschreven hebt en gefeliciteerd dat jullie dit gelukt is en zij nu een vrolijk jong meisje is, wat een mooie foto's ook van haar en het verschil is heel goed te zien.

Veel succes verder en het darmprobleem zal best ook nog wel beter worden, is nu al een heel verschil begrijp ik.

Helemaal top wat jullie bereikt hebbenen zo jammer dat de medici en diëtisten alles zo maar van tafel vegen, maar er komt een dag, dat GoK al om gerespekteerd zal worden, zeker weten.

En er eindelijk bij nog meer mensen de oogjes open gaan.

Satyne
Berichten: 74
Lid geworden op: 21-07-2010 13:48

wauw

Bericht door Satyne » 02-12-2011 15:04

Dank je wel voor het delen van dit prachtige en inspirerende verhaal.

Ongelooflijk om te lezen wat voor resultaten jullie hebben behaald. Een prestatie om trots op te zijn. En ontzettend leuk om de foto's te zien, wat een verschil!
Afbeelding

Mery
Berichten: 89
Lid geworden op: 27-11-2011 23:41

Bericht door Mery » 02-12-2011 20:04

Berichtje van Stefanie zelf:

bedankt voor julie berichten!!
Super bedankt en ook lekker posietief
eerst deprie naar super vrolijk en het was heel moelijk in het begin
en nu gaat het all veel makkelijker en ik kan meer verschilende kleding aan in plaats een jhoging pak!
en nu word ik niet meer ge pest en ik krijg zelfs chanse van jongens!!
En het eten is ook lekerder dan me vorige dieet!!!

Nogmaals bedankt voor julie berichtjes

Groetjes, van een gokkende Stefanie
vincit qui in labore persistit

Carla!
Berichten: 8124
Lid geworden op: 25-10-2009 20:14

Bericht door Carla! » 02-12-2011 20:55

Leuk hoor Stefanie, dat je zelf eventjes een antwoord terug geeft.

Bedankt en lekker doorgaan zo met GoK, heel fijn weekend.

Clau
Berichten: 8008
Lid geworden op: 21-05-2010 22:12

Bericht door Clau » 02-12-2011 21:41

Heel leuk dat je zelf ook even antwoord.
Goed van je, dat je het zo hebt opgepakt en gedaan.
Petje af meid!
Mijn DAGBOEK
Nieuw begin, nieuwe start.
Afbeelding

peter
Berichten: 387
Lid geworden op: 04-02-2010 10:54

toppertje

Bericht door peter » 11-12-2011 18:07

Stefanie,
Je bent een toppertje en veel succes met de jongens hahaha aan de foto te zien hangen ze straks aan je voeten en heb je ze voor het uitkiezen.
Jouw verhaal heb ik meegegeven aan mensen van de televisie en mss doen ze er iets mee, ik bedoel mijn zoontje doet mee met een tv programma om af te vallen en heb ze gewoon jouw gokverhaal meegegeven dat ieder die heb wat jij had geholpen kan worden ik ben trots op je en op je moeder, ga zo door
groetjes Asmara en Peter Groen uit Alkmaar

Gebruikersavatar
Beleven
Berichten: 1341
Lid geworden op: 12-05-2011 16:42

Bericht door Beleven » 11-12-2011 19:32

Hoi Stephanie en Mery,

Jullie zijn beiden volhouders!
Mama natuurlijk als het gaat om 'haar kind' en dochter als het gaat om 'haar lichaam' dat haar zo in de steek aan het laten was, met alle goede bedoelingen van diëtisten ten spijt. Fijn dat jullie het samen op deze rustige manier hebben aangepakt.
Wat zie je er geweldig uit Stephanie op je laatste foto's. Echt als een plaatje, maar ook zo supergezond! Mooie reclame voor deze prachtige manier van gezond eten en leven!

Proficiat allebei!

Beleven!
Afbeelding


Puur en voedzaam eten: stap voor stap: ik kan het!

Losje
Berichten: 1160
Lid geworden op: 06-07-2011 22:28

Bericht door Losje » 12-12-2011 10:54

Via een tweet van Yvonne op twitter, ook jullie verhaal gaan lezen.
"kippevel"!!
wat een verhaal, heel ontroerend en heel fijn voor jullie dat je zo'n fijne eetmethode hebt kunnen vinden.
en dat artsen en dietistes er niet aan willen, is heel erg jammer.
Stephanie, je bent een goed voorbeeld en je ziet er prachtig uit.

Gebruikersavatar
margos
Berichten: 243
Lid geworden op: 21-01-2010 22:35

Bericht door margos » 12-12-2011 23:01

GEWELDIG, WAT EEN PRACHTIG VOORBEELDVERHAAL.

Stephanie, je mag samen met je moeder, ontzettend trots op jezelf zijn. Wat een prestatie zeg!!
Veel geluk , je bent een mooie meid geworden (maar je lieve gezicht had je in 2008 ook al, hoor). Ik kan begrijpen dat de jongens sjans met je willen hebben :wink: .

Groeten van Maria.

Gebruikersavatar
Sallie
Berichten: 1211
Lid geworden op: 11-11-2010 11:11

Bericht door Sallie » 13-12-2011 17:20

Wat zie ik daar een knappe meid op die foto's! Respect hoor en geniet maar lekker van je mooie nieuwe lijf en leven! KANJER!

Irisene
Berichten: 348
Lid geworden op: 06-12-2011 15:54

Bericht door Irisene » 19-12-2011 22:29

Het is al door vele gezegd maar wat een mooi verhaal en wat fijn dat je dochter nu beter in haar vel zit!
Mooie foto's ook van Stephanie.
Groetjes, Iris

Mijn dagboek

Gebruikersavatar
Bloempie66
Berichten: 17
Lid geworden op: 12-12-2011 21:27

Bericht door Bloempie66 » 20-12-2011 23:38

Wat een mooi verhaal.
Ik vind het heel knap hoe jullie samen dit hebben opgepakt!

Groetjes Bloempie66
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bianca0504
Berichten: 222
Lid geworden op: 23-04-2015 22:26

Bericht door Bianca0504 » 29-06-2015 19:38

Wat heerlijk om te lezen! Goed zeg!

Gebruikersavatar
Myranda 1960
Berichten: 5
Lid geworden op: 19-10-2015 22:21

Bericht door Myranda 1960 » 21-10-2015 19:04

geweldig zeg !!!!
Myranda,
Ik wil afvallen omdat het me een jaar terug van 96 naar 80 kilo afgevallen maar dat dieet is voor mijn gevoel geen gezond dieet, een met veel ligt producten.
dit lijkt me niet alleen een dieet maar een verandering van levenswijze.

Diede
Berichten: 1489
Lid geworden op: 03-01-2018 12:45

Bericht door Diede » 30-03-2018 18:23

Wat een succesverhaal! Ik ben heel benieuwd hoe het nu met Stephanie gaat. Eet je nog steeds volgens GOK?
Mijn dagboek

Op gewicht dankzij GOK: 57,5 kilo (-15 kilo)
Nu doe ik fase 2 van GOK

Plaats reactie