Alle E-nummers op een rijtje
Moderator: Y. Lemmers
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Alle E-nummers op een rijtje
Ik vond al googelend een site waar alle E-nummers worden opgesomd. Eerst alfabetisch op naam van de stof en daaronder op nummer. Handig om na te kijken of toegevoegde E-nummers al dan niet schadelijk zijn.
http://www.e-net-commerce.net/gezond/E-nummers.html
http://www.e-net-commerce.net/gezond/E-nummers.html
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Echt ongelooflijk hoeveel er chemisch gemaakt wordt om in ons voedsel te stoppen. Je kan beter een stukje chocolade nemen waar normaal suiker in zit, dan suikervrije chocolade.
Ik zag gisteren toevallig iets, in een dieetwebshop notabene, waar ik ipv suiker polydextrose in zag staan. Sacharinge en maltitol enzo wist ik al dat dat troep is, maar deze poly-dinges kende ik nog niet, dus ff googlen en las dat het uit fruitsuikers gehaald wordt, dus origineel dextrose wordt chemisch bewerkt om een caloriearme zoetstof te krijgen die dan weer in suikervrij voedsel gestopt mag worden. Deze stof staat ook in die lijst als rood.
Toen ik die naam las had ik al zoiets van: beter afblijven, zeker nadat ik het op wiki las wat het is.
Ik zag gisteren toevallig iets, in een dieetwebshop notabene, waar ik ipv suiker polydextrose in zag staan. Sacharinge en maltitol enzo wist ik al dat dat troep is, maar deze poly-dinges kende ik nog niet, dus ff googlen en las dat het uit fruitsuikers gehaald wordt, dus origineel dextrose wordt chemisch bewerkt om een caloriearme zoetstof te krijgen die dan weer in suikervrij voedsel gestopt mag worden. Deze stof staat ook in die lijst als rood.
Toen ik die naam las had ik al zoiets van: beter afblijven, zeker nadat ik het op wiki las wat het is.
-
- Berichten: 7467
- Lid geworden op: 24-03-2010 18:55
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Uiteraard, maar je zal maar denken, lekker dieten met al die lekker shakes, nagerechten enz, zit er toch rommel in, waardoor je dieet/afvallen niet lukt, of iig minder goed dan je bedoeling zou zijn.
Valt me op dat tagatose niet in de lijst staat, was misschien nog niet bekend toen die lijst gemaakt werd? Tagatose wordt weer uit lactose gehaald, ziet er op wiki onschuldig uit, maar misschien is dat nog te nieuw om bekend te zijn of je er wat van kan krijgen.
Zal nog wel ff duren eer er op stevia overgestapt wordt.
Valt me op dat tagatose niet in de lijst staat, was misschien nog niet bekend toen die lijst gemaakt werd? Tagatose wordt weer uit lactose gehaald, ziet er op wiki onschuldig uit, maar misschien is dat nog te nieuw om bekend te zijn of je er wat van kan krijgen.
Zal nog wel ff duren eer er op stevia overgestapt wordt.
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Ik had onlangs het e.e.a. besteld bij dieetwebshop.nl. En wat kreeg ik als "aardigheidje" meegestuurd? Juist ja, een tasdispenser met zoetjes... Dat wil je nou juist niet! Linea recta de prullie in dus.
Wat is overigens tagatose? Ik bedoel: waarvoor wordt dat gebruikt? Als conservering of als smaakversterker? Kortom: wat is het "doel" van deze stof, weet je dat?
Wat is overigens tagatose? Ik bedoel: waarvoor wordt dat gebruikt? Als conservering of als smaakversterker? Kortom: wat is het "doel" van deze stof, weet je dat?
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Tagatose is een nieuwe zoetstof wat uit lactose gehaald wordt. Moest het ook googlen. Iig, wat ik ervan begreep is dat het op een minder chemische manier gaat, zoiets als dat ze melkpoeder van melk maken. Sacharose wordt op een zeer complexe chemische manier uit suiker gehaald, uit elkaar gesloopt en weer in elkaar gezet, zoiets, maar dat schijnt met tagatose niet gedaan te worden. 'k zou het nog eens op moeten zoeken en lezen.
De voedselindustrie weet nog niet veel van stevia af, dus ze zijn steeds op zoek naar minder gevaarlijke zoetstoffen.
De voedselindustrie weet nog niet veel van stevia af, dus ze zijn steeds op zoek naar minder gevaarlijke zoetstoffen.
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Hier is nog ff de link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tagatose
Dus ik denk en hoop dat het idd een veilig alternatief is in suikervrije snoeperijtjes als ze dit erin willen gebruiken.
Dus ik denk en hoop dat het idd een veilig alternatief is in suikervrije snoeperijtjes als ze dit erin willen gebruiken.
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
Tagatesse
Zie http://opgewicht.forum2go.nl/viewtopic.php?t=58
Tagatesse van Damhert bevat meer dan alleen tagatose, dus let op!
Tagatesse van Damhert bevat meer dan alleen tagatose, dus let op!
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Ja, maar dat is dan de zoetstof zelf voor in je koffie enz. Ik kijk bijv wel naar jam oid als het erin zit en dan even verder kijken of er iets anders inzit wat weer niet goed is, als er dan alleen tagatose in zit als zoetstof is het oke.
Het is wel lastig hoor, wil je gezond eten, zijn er vervangers voor jam die dan suikervrij zijn, zit er weer rommel in. Kan je dan niet beter van die camping verpakingen nemen met die kleine kuipjes jam en heel af en toe dara 1 van nemen als je soms trek in jam hebt?
Het is wel lastig hoor, wil je gezond eten, zijn er vervangers voor jam die dan suikervrij zijn, zit er weer rommel in. Kan je dan niet beter van die camping verpakingen nemen met die kleine kuipjes jam en heel af en toe dara 1 van nemen als je soms trek in jam hebt?
- Koningskind71
- Berichten: 227
- Lid geworden op: 21-03-2011 10:45
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Ik krijg zo af en toe toch ook wel mijn bedenkingen bij die lijst. Toevallig kwam ik op het internet een artikel tegen over Konjac. Het artikel kun je >>>HIER<<< lezen. Als ik dat dan lees, kan konjac bij verstandig gebruik heel nuttige diensten bewijzen. Kijk ik dan echter op die lijst met E-nummers, dan blijkt Konjac rood te zijn. Hoe betrouwbaar is dan die informatie? :?:
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Dat je het bij de dieetwebshop kunt kopen is natuurlijk nog geen garantie dat het "dus" automatisch gezond is. Je kunt daar tenslotte ook aspartaam zoetjes kopen. En wij weten inmiddels dat dat verre van gezond is. Maar ik ben wel met je eens dat ik ook weinig gevaar zie in Johannesbroodpitmeel als bindmiddel. Dat lijkt mij toch zo ongeveer het enige koolhydraatarme alternatief als je iets wilt binden tenslotte?
-
- Berichten: 6178
- Lid geworden op: 06-04-2011 20:02
Dat bedoel ik ook. Net zoals suikervrije chocolade. Ondanks dat er zoetmiddelen in zitten is het niet zo erg om een keer een stukje te eten, maar als je er teveel van eet kan je er diarre van krijgen. Teveel is nooit goed van wat dan ook, dus alles wat je kan vermijden is prima, maar soms lukt dat gewoon niet.
-
- Berichten: 8124
- Lid geworden op: 25-10-2009 20:14
Colon Clean kun je dan beter als bindmiddel gebruiken, heel klein beetje maar heb je gelijk extra vezels.
En all zoetstoffen waar ose aan het einde bij staat is rommel, alleen de zoetstof die je hier op het forum bij Yvonne kunt kopen is goed en ook nog lekker.
Er zijn meerdere merken van maar zijn ook soms gewoon smerig van smaak.
En all zoetstoffen waar ose aan het einde bij staat is rommel, alleen de zoetstof die je hier op het forum bij Yvonne kunt kopen is goed en ook nog lekker.
Er zijn meerdere merken van maar zijn ook soms gewoon smerig van smaak.
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Oh, bedankt voor de tip zeg! Ik wist niet dat je met Colon Clean kon binden! Ik neem aan dat dat dan ook geldt voor de darmreiniger die je b.v. bij het Kruidvat kunt kopen? Ik gebruik geen darmreiniger omdat ik laxantia op recept van de huisarts gebruik i.v.m. morfinegebruik i.c.m. mijn immobiliteit. Daarbij heb ik dan ook nog diverticulose en het heeft zó lang geduurd eer ik een goede balans had qua laxantia, dat ik nu niet durf te gaan "rommelen" met darmreinigers. Maar een beetje bij wijze van bindmiddel e.d. kan natuurlijk geen kwaad. Ik zag het nl. ook staan bij het recept van de Giant cracker van Annemarie/Yeppe.
Nee, aan zoetstoffen waag ik me ook niet meer. Als ik chocolade eet, dan neem ik "gewone" (pure) chocolade, dus met gewone suiker. Dat lijkt me dan altijd nog beter dan met al die enge zoetstoffen.
Nee, aan zoetstoffen waag ik me ook niet meer. Als ik chocolade eet, dan neem ik "gewone" (pure) chocolade, dus met gewone suiker. Dat lijkt me dan altijd nog beter dan met al die enge zoetstoffen.
-
- Berichten: 8124
- Lid geworden op: 25-10-2009 20:14
Die van De Kruidvat zal ook wel kunnen, ik ken die niet en chocolade puur minstens 70 % nemen.
Ik lustte dit in het begin echt niet maar alleen melk chocolade en nu vind ik die melk zelfs heel vies en alleen die echte pure, doop een stukje in je koffie, capuchino of zo in je uurtje en smaakt het echt lekker.
Als je al langer aan Gok doet gaat je smaak zo veranderen, zul je nog wel gaan merken denk ik.
Ik was gek op chip, alle smaken en nu raak geen chippie meer aan sta ook af en toe versteld van mij zelf hoor maar ben er wel blij mee.
En zoetstoffen alleen de Stevia die je hier bij Yvonne kunt kopen, geen ander merk, smaakt bitter en deze niet.
Ik lustte dit in het begin echt niet maar alleen melk chocolade en nu vind ik die melk zelfs heel vies en alleen die echte pure, doop een stukje in je koffie, capuchino of zo in je uurtje en smaakt het echt lekker.
Als je al langer aan Gok doet gaat je smaak zo veranderen, zul je nog wel gaan merken denk ik.
Ik was gek op chip, alle smaken en nu raak geen chippie meer aan sta ook af en toe versteld van mij zelf hoor maar ben er wel blij mee.
En zoetstoffen alleen de Stevia die je hier bij Yvonne kunt kopen, geen ander merk, smaakt bitter en deze niet.
-
- Berichten: 5081
- Lid geworden op: 15-03-2011 20:29
Ik merkte na een week of 2 al dat mijn smaak veranderd was. Ik proefde toen een hapje van Jan zijn ijs. Ik ben toch altijd een uitgepsproken ijsliefhebber geweest, maar ik vond het echt afschuwelijk zoet, echt niet lekker! Verbazingwekkend hoe snel je van zoet bent afgewend. Ik was voorheen ook altijd een liefhebber van melkchocolade, maar heb nu idd ook een reep Côte d'Or extra Puur gekocht. Ik neem maar heel af en toe een stukje, want als ik het dagelijks doe krijg ik daverende migraine. Ik doe het meestal verkruimeld in kleine stukjes door de kwark met een peer of ander fruit. Mjammmm..... Goh, wat afzien toch, dat Gokken.