Paneer recept....Groen of KHU?
Moderator: Y. Lemmers
- Paula Bakker
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 11-04-2010 17:33
Paneer recept....Groen of KHU?
Hallo denkers,
Hieronder de bereidingswijze van Paneer, ook wel vegetarische kaas genoemd.
Te gebruiken als "gehakt"etc. Kruiden etc vanuit iedere keuken bruikbaar.
Ik denk dat de koolhydraten in de "wei" komen te zitten...welke niet wordt gebruikt dus...
Nodig:
2 liter volle melk & 1 liter volle yoghurt.
Melk aan de kook brengen, dan yoghurt erbij.
Als het schift, 5 á 10 min zachtjes doorkoken.
Van het vuur halen en afgieten in vergiet met daarin kaas/thee doek.
Even laten afkoelen ivm veiligheid van jezelf!
Goed aandrukken met iets zwaars en/of punten van de doek bij elkaar pakken en vocht eruit draaien.
Hoe meer vocht eruit gaat, des te steviger wordt het.
Je kan er dan blokjes van snijden of rullen in de pan.
Je kan het zelfs invriezen heb ik mij laten vertellen óf na het afkoelen gebruiken.
Het wordt gebruikt in de Indiase keuken.
bv Courgette of aubergine mee vullen en de oven in.
Kruiden met gehakt kruiden, uitje, knoflook, kerrie, komijn of
de Italiaanse kruidenlijn etc
Ik zou het graag, als "GROEN" willen gebruiken, kan dat?
Mijn gevoel zegt ja, eiwitten en vet, hou je nl na bereiding "over".
Hieronder de bereidingswijze van Paneer, ook wel vegetarische kaas genoemd.
Te gebruiken als "gehakt"etc. Kruiden etc vanuit iedere keuken bruikbaar.
Ik denk dat de koolhydraten in de "wei" komen te zitten...welke niet wordt gebruikt dus...
Nodig:
2 liter volle melk & 1 liter volle yoghurt.
Melk aan de kook brengen, dan yoghurt erbij.
Als het schift, 5 á 10 min zachtjes doorkoken.
Van het vuur halen en afgieten in vergiet met daarin kaas/thee doek.
Even laten afkoelen ivm veiligheid van jezelf!
Goed aandrukken met iets zwaars en/of punten van de doek bij elkaar pakken en vocht eruit draaien.
Hoe meer vocht eruit gaat, des te steviger wordt het.
Je kan er dan blokjes van snijden of rullen in de pan.
Je kan het zelfs invriezen heb ik mij laten vertellen óf na het afkoelen gebruiken.
Het wordt gebruikt in de Indiase keuken.
bv Courgette of aubergine mee vullen en de oven in.
Kruiden met gehakt kruiden, uitje, knoflook, kerrie, komijn of
de Italiaanse kruidenlijn etc
Ik zou het graag, als "GROEN" willen gebruiken, kan dat?
Mijn gevoel zegt ja, eiwitten en vet, hou je nl na bereiding "over".
-
- Berichten: 515
- Lid geworden op: 18-08-2009 12:47
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
- Paula Bakker
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 11-04-2010 17:33
Panneer
Hallo GOK denk-tankers
Ik reageer op mijzelf....eigenlijk wil ik heel graag weten, hoe het nou zit.
Is het groen of rood?
Yvonne of Thea, wat kunnen jullie erover zeggen?
Groet Paula
Ik reageer op mijzelf....eigenlijk wil ik heel graag weten, hoe het nou zit.
Is het groen of rood?
Yvonne of Thea, wat kunnen jullie erover zeggen?
Groet Paula
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
paneer
Hoi Paula,
Houd het maar gewoon op groen!
Het lijkt op kwark, roomyoghurt.
Neem niet meer dan 100 gram per koolhydraatarme maaltijd.
In het koolhydratenuur mag je er meer van nemen.
Houd het maar gewoon op groen!
Het lijkt op kwark, roomyoghurt.
Neem niet meer dan 100 gram per koolhydraatarme maaltijd.
In het koolhydratenuur mag je er meer van nemen.