Vraag over tafelzoetstof!
Moderator: Y. Lemmers
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 11-02-2010 09:40
Vraag over tafelzoetstof!
Ik wilde vanmorgen de pot "Sweetener zoetstof dietcare" weggooien, toen mijn oog viel op de tekst achterop! Er staat tafelzoetstof op basis van aspartaam. En dan lees ik helemaal onder aan: Ingrediënten: 97% Maltodextrine, 3% aspartaam.
Hoe kunnen ze dan zeggen dat dit een zoetstof is op basis van aspartaam????
Ik dacht dat het dan het grootste ingrediënt moest zijn?? Ik dacht nog, ik kijk wat Maltodextrine is..............en dan krijg ik dit te lezen:
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maltodextrine is een hoogwaardig koolhydraat. Het bestaat uit complexe glucose-polymeren en smaakt matig zoet.
Het is op dezelfde manier opgebouwd als zetmeel, maar bevat minder glucosedeeltjes per polymeer, waardoor maltodextrinen sneller door het lichaam opgenomen kunnen worden. Complexe koolhydraten worden sneller en beter opgenomen in het bloed en leveren daarmee energie op langere termijn en reguleren de bloedsuikerspiegel. Maltrodextrine kan gemaakt worden uit willekeurig welk zetmeel, bijvoorbeeld uit aardappelen of maïs. In Europa wordt het vaak uit graan gemaakt, en daarom kan maltodextrine soms gluten bevatten, wat ongunstig is voor mensen die lijden aan coeliakie.
Maltodextrine wordt als additief gebruikt in maïs-, aardappel- en tarwezetmeel en vooral in koffiemelkpoeders, puddingpoeders en sportdranken, maar ook in sommige snoepjes.
Is het dan schadelijk............ of?
Hoe kunnen ze dan zeggen dat dit een zoetstof is op basis van aspartaam????
Ik dacht dat het dan het grootste ingrediënt moest zijn?? Ik dacht nog, ik kijk wat Maltodextrine is..............en dan krijg ik dit te lezen:
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maltodextrine is een hoogwaardig koolhydraat. Het bestaat uit complexe glucose-polymeren en smaakt matig zoet.
Het is op dezelfde manier opgebouwd als zetmeel, maar bevat minder glucosedeeltjes per polymeer, waardoor maltodextrinen sneller door het lichaam opgenomen kunnen worden. Complexe koolhydraten worden sneller en beter opgenomen in het bloed en leveren daarmee energie op langere termijn en reguleren de bloedsuikerspiegel. Maltrodextrine kan gemaakt worden uit willekeurig welk zetmeel, bijvoorbeeld uit aardappelen of maïs. In Europa wordt het vaak uit graan gemaakt, en daarom kan maltodextrine soms gluten bevatten, wat ongunstig is voor mensen die lijden aan coeliakie.
Maltodextrine wordt als additief gebruikt in maïs-, aardappel- en tarwezetmeel en vooral in koffiemelkpoeders, puddingpoeders en sportdranken, maar ook in sommige snoepjes.
Is het dan schadelijk............ of?
*
*
*
- Rianne1
- Berichten: 216
- Lid geworden op: 27-01-2010 11:47
Kort door de bocht........het is schadelijk voor je insulinespiegel.
Opslag en hongergevoel
Het is wel grappig dat er maar 3 % aspartaam in zit. Misschien is dit al zo erg dat ze het erop moeten zetten. Want het is wel heel erg k t spul.
Opslag en hongergevoel
Het is wel grappig dat er maar 3 % aspartaam in zit. Misschien is dit al zo erg dat ze het erop moeten zetten. Want het is wel heel erg k t spul.
Onderricht anderen vanuit de leegte van je wezen en de volheid van je hart {The Tao Box}
-
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 24-04-2009 08:35
Re: Vraag over tafelzoetstof!
Ik denk dat die maltodextrine volume aan het goedje moet geven om het op gewone suiker te laten lijken, terwijl de zoete smaak (waar het om gaat) vooral afhangt van aspartaam. Zie het als een product met 97% vulstof. :-)Doortje58 schreef:Hoe kunnen ze dan zeggen dat dit een zoetstof is op basis van aspartaam????
Kees
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 20-10-2009 13:44
-
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 24-04-2009 08:35
Tja, Unilever... Jaren geleden, toen de halvarine op de markt begon aan te slaan, werkte men bij Unilever al aan het volgende product, een boterhamsmeersel met 0% vet. Een naam was snel gevonden: belazerine. :-)Theetjuh schreef:In het programma Kassa ging het over de runderknakworsten van Unox. Er zit wel 3 % rundvlees in hoor! :o
Kees
- Alexandra
- Berichten: 364
- Lid geworden op: 08-10-2009 12:30
-
- Berichten: 8124
- Lid geworden op: 25-10-2009 20:14
De mensen die hier schrijven weten gelukkig ondertussen wel bijna allemaal hoe wij met zijn allen ""belazerd"" worden, schandalig.
En maar zich afvragen, waarom hebben mensen toch zoveel lichamelijke klachten en worden wij dik, ik vind het vooral voor de hele jonge generatie zo verschrikkelijk, die hebben nog een heel leven voor zich.
Helaas er weten nog weinig mensen wat of er allemaal gebeurd met het voedsel, zelf ook jarenlang oogkleppen opgehad, daar niet van.
En maar zich afvragen, waarom hebben mensen toch zoveel lichamelijke klachten en worden wij dik, ik vind het vooral voor de hele jonge generatie zo verschrikkelijk, die hebben nog een heel leven voor zich.
Helaas er weten nog weinig mensen wat of er allemaal gebeurd met het voedsel, zelf ook jarenlang oogkleppen opgehad, daar niet van.
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
Re: Vraag over tafelzoetstof!
Kees, zoals altijd komt er weer een prima antwoord uit je vingers.Kees schreef:Ik denk dat die maltodextrine volume aan het goedje moet geven om het op gewone suiker te laten lijken, terwijl de zoete smaak (waar het om gaat) vooral afhangt van aspartaam. Zie het als een product met 97% vulstof. :-)Doortje58 schreef:Hoe kunnen ze dan zeggen dat dit een zoetstof is op basis van aspartaam????
Kees
Kun je je voorstellen dat er mensen zijn die genieten van een beschuitje met halvarine en zoetstof?
Hét recept voor: Honger, kwaaltjes en vermoeidheid.
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Vermijden, vermijden vermijden...
Dat is weer de boodschap!
Heel goed om deze naam hier op dit forum bekend te maken, want als we het woord aspartaam niet aantreffen - of heel weinig, dan zal het wel meevallen.
Niks ervan, dit goedkope vulmiddel is puur vergif voor diabetici (wordt bij Maltodextrine vaak aangegeven voor diabetici - check dokter voor gebruik...) dus is het eigenlijk voor iedereen slecht.
Afvoeren uit de keukenkastjes!
Mooi boek hierover: Nancy Appleton / G.N. Jacobs - Suicide by Sugar (2009)
Gerard
Dat is weer de boodschap!
Heel goed om deze naam hier op dit forum bekend te maken, want als we het woord aspartaam niet aantreffen - of heel weinig, dan zal het wel meevallen.
Niks ervan, dit goedkope vulmiddel is puur vergif voor diabetici (wordt bij Maltodextrine vaak aangegeven voor diabetici - check dokter voor gebruik...) dus is het eigenlijk voor iedereen slecht.
Afvoeren uit de keukenkastjes!
Mooi boek hierover: Nancy Appleton / G.N. Jacobs - Suicide by Sugar (2009)
Gerard
-
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 24-04-2009 08:35
De een of andere hersengeamputeerde geleerde verkondigde eens dat fructose geschikt is voor diabetici omdat het niet meteen een insulineshot veroorzaakt, zoals sacharose. Sprietsma fileerde die stelling 20 jaar geleden al, want dat is nu juist het enge, suiker waar insuline niet eens raad mee weet. Hoewel hij vast de enige niet geweest is kun je heden ten dage nog steeds met fructose gezoete chocola aantreffen met de aanprijzing "Voor diabetici". Vergif is het. Suicide by sugar, inderdaad!Gerard Poot schreef:Niks ervan, dit goedkope vulmiddel is puur vergif voor diabetici
Kees
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
goed bezig mannen!
Goed bezig mannen!!
Prikkelen, spuien van ongesubsidieerde voedingsinformatie en duidelijke uitleg...
Prikkelen, spuien van ongesubsidieerde voedingsinformatie en duidelijke uitleg...
- brugje
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 18-03-2010 12:25
zoetstof?
Neem me niet kwalijk dat ik deze vraag stel, want ik ben nieuw op het forum.
Dat aspartaam slecht is weet ik maar al te goed.
Maar bijvoorbeeld Natrena, is dat ook zo slecht, en beinvloedt dat je suikerspiegel ook?
Laatst zag ik in de supermarkt weer een nieuwe "suiker", nl TAGATESSE. Weten jullie hier iets over?
Dan blijft alleen nog stevia over, hetgeen ik al jaren en jaren gebruik, maar niet voor alles, omdat ik vind dat er een enorm bittere smaak overblijft. Eerst smaakt het zoet, daarna bitter. Ik gebruik altijd het witte steviapoeder van de Cruydthof. Misschien is het in vloeibare vorm niet zo bitter, maar daar heb ik geen ervaring mee!
Ik hoor heel graag wat jullie -experts- hiervan vinden.
(Misschien ten overvloede: ik heb het boek besteld maar heb het nog niet ontvangen, dus misschien staan daar wel de antwoorden in op mijn vragen...)
Brugje
Dat aspartaam slecht is weet ik maar al te goed.
Maar bijvoorbeeld Natrena, is dat ook zo slecht, en beinvloedt dat je suikerspiegel ook?
Laatst zag ik in de supermarkt weer een nieuwe "suiker", nl TAGATESSE. Weten jullie hier iets over?
Dan blijft alleen nog stevia over, hetgeen ik al jaren en jaren gebruik, maar niet voor alles, omdat ik vind dat er een enorm bittere smaak overblijft. Eerst smaakt het zoet, daarna bitter. Ik gebruik altijd het witte steviapoeder van de Cruydthof. Misschien is het in vloeibare vorm niet zo bitter, maar daar heb ik geen ervaring mee!
Ik hoor heel graag wat jullie -experts- hiervan vinden.
(Misschien ten overvloede: ik heb het boek besteld maar heb het nog niet ontvangen, dus misschien staan daar wel de antwoorden in op mijn vragen...)
Brugje
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Goedemorgen Brugje,
Het woord "expert" is wel een te grote eer hoor! Ik ben nieuwsgierig en bezorgd. Dit geeft veel persoonlijk onderzoek. Dat geeft inderdaad wel wat kennis - maar het is altijd goed om dat ook zelf te toetsen in de praktijk. Met name m.b.t. voeding is het belangrijk om zelf te gaan ondervinden. Wat doet het met jou lijf? Gaan we alleen maar af op uiterste verkoopdatum of gebruiken we (of mooier gezegd : her-initialiseren) we onze zintuigen door te proeven / ruiken / voelen of een product nog goed is.
Zie je - nu doe ik het ook weer, ik gebruik automatisch het woord product i.p.v. voedsel....
Ik ga je een vraag stellen; eet je appels? Zo ja, koop je dan onbespoten appels bij een gespecialiseerde winkel voor pak-'m-beet Euro 2,49 per kilo?
(ongeveer 4 a 5 appels)
Of gewoon in de super om de hoek voor Euro 0,99 een 2,5 kilo zak?
En dan de vraag - denk je dat het helpt, om bewust onbespoten te kopen, dat je daardoor 12 jaar langer zult leven? Of is het een principebesluit?
Ik weet, het is een lange inleiding - maar we komen zo bij "het nieuwe suiker"...
Er is een officiële aan duiding die heet: GRAS. Dat staat voor Generally Recognised As Safe. Autoriteiten (lees experts) geven die aanduiding aan voedingsmiddelen door hen gecontroleerd op veiligheid etc. etc.. Modiaal gezien zijn dat autoriteiten als FAO (Food and Agriculture Organisation) en de WHO (World Health Organisation), beide afdelingen van de UN.
Dan nu Tagatesse, dat is een suikervervanger in ons land op de markt gebracht door Damhert, een bedrijf uit belgisch Limburg. Tagatesse is een bewerking van de zoetstof Tagatose, een natuurlijke suiker die voorkomt in zuivelproducten als ze verwarmd worden. Na een indrukwekkend industrieël proces heb je dan uiteindelijk Tagatose.
Volgens dit bedrijf heeft Tagatose geen enkel effect op de suikerspiegel in het bloed en een veel lager caloriegehalte dan suiker. Er is ook geen risico van tandbederf.
Dus hiep hiep hoera bij de diabeten in nederland! Nu taarten bakken met een zoetstof die niets in je lijf doet....
Damhert had zelfs een gezondheidsclaim aan hun nieuwe suiker gehangen - "De Nieuwe Gezonde Suiker" - deze hebben ze na op de vingers getikt te zijn door de Reclame Code Commissie weer ingetrokken.
Weet je Brugje, wat zo lastig is met dit soort zaken - ik heb het juiste antwoord niet. Wel geloof ik dat het niet nodig is om ons lijf met zoveel zoet te vullen, ik geloof dat we als generatie midden in een zoetgewenning zitten waardoor onze kinderen straks niets meer lusten zonder toegevoegde suikers. Dat weet de industrie donders goed, en omdat suiker een basis grondstof is voor veel producten ontwikkelen ze allerlei nieuwe "suikers" om daar weer meer geld mee te verdienen.
Aan de andere kant - als er nu eindelijk een goed middels is waarmee een diabeet nu eindelijk eens een verrukkelijke taart kan bakken....
Mijn advies - persoonlijk - is; weg met die suikers in je leven. We kunnen met veel minder af.
Stevia is een goede vervanger.
Maar dan kom ik toch nog even op de GRAS status terug, Stevia heeft deze status nog niet in Europa...Stevia mag zelfs niet verkocht worden in Europa als supplement of zoetstof...staat nu illegaal legaal of legaal illegaal te wezen als cosmetisch middel tegen huidverontreiniging.
Tagatose heeft sinds 2001 wel de GRAS status, is helemaal legaal...!
Tja, het is allemaal niet simpel uit te leggen. Maak keus op jou eigen oordeel!
Ik bijt af en toe nog wel eens in een "verdacht" appeltje, hoor...
Gerard
Het woord "expert" is wel een te grote eer hoor! Ik ben nieuwsgierig en bezorgd. Dit geeft veel persoonlijk onderzoek. Dat geeft inderdaad wel wat kennis - maar het is altijd goed om dat ook zelf te toetsen in de praktijk. Met name m.b.t. voeding is het belangrijk om zelf te gaan ondervinden. Wat doet het met jou lijf? Gaan we alleen maar af op uiterste verkoopdatum of gebruiken we (of mooier gezegd : her-initialiseren) we onze zintuigen door te proeven / ruiken / voelen of een product nog goed is.
Zie je - nu doe ik het ook weer, ik gebruik automatisch het woord product i.p.v. voedsel....
Ik ga je een vraag stellen; eet je appels? Zo ja, koop je dan onbespoten appels bij een gespecialiseerde winkel voor pak-'m-beet Euro 2,49 per kilo?
(ongeveer 4 a 5 appels)
Of gewoon in de super om de hoek voor Euro 0,99 een 2,5 kilo zak?
En dan de vraag - denk je dat het helpt, om bewust onbespoten te kopen, dat je daardoor 12 jaar langer zult leven? Of is het een principebesluit?
Ik weet, het is een lange inleiding - maar we komen zo bij "het nieuwe suiker"...
Er is een officiële aan duiding die heet: GRAS. Dat staat voor Generally Recognised As Safe. Autoriteiten (lees experts) geven die aanduiding aan voedingsmiddelen door hen gecontroleerd op veiligheid etc. etc.. Modiaal gezien zijn dat autoriteiten als FAO (Food and Agriculture Organisation) en de WHO (World Health Organisation), beide afdelingen van de UN.
Dan nu Tagatesse, dat is een suikervervanger in ons land op de markt gebracht door Damhert, een bedrijf uit belgisch Limburg. Tagatesse is een bewerking van de zoetstof Tagatose, een natuurlijke suiker die voorkomt in zuivelproducten als ze verwarmd worden. Na een indrukwekkend industrieël proces heb je dan uiteindelijk Tagatose.
Volgens dit bedrijf heeft Tagatose geen enkel effect op de suikerspiegel in het bloed en een veel lager caloriegehalte dan suiker. Er is ook geen risico van tandbederf.
Dus hiep hiep hoera bij de diabeten in nederland! Nu taarten bakken met een zoetstof die niets in je lijf doet....
Damhert had zelfs een gezondheidsclaim aan hun nieuwe suiker gehangen - "De Nieuwe Gezonde Suiker" - deze hebben ze na op de vingers getikt te zijn door de Reclame Code Commissie weer ingetrokken.
Weet je Brugje, wat zo lastig is met dit soort zaken - ik heb het juiste antwoord niet. Wel geloof ik dat het niet nodig is om ons lijf met zoveel zoet te vullen, ik geloof dat we als generatie midden in een zoetgewenning zitten waardoor onze kinderen straks niets meer lusten zonder toegevoegde suikers. Dat weet de industrie donders goed, en omdat suiker een basis grondstof is voor veel producten ontwikkelen ze allerlei nieuwe "suikers" om daar weer meer geld mee te verdienen.
Aan de andere kant - als er nu eindelijk een goed middels is waarmee een diabeet nu eindelijk eens een verrukkelijke taart kan bakken....
Mijn advies - persoonlijk - is; weg met die suikers in je leven. We kunnen met veel minder af.
Stevia is een goede vervanger.
Maar dan kom ik toch nog even op de GRAS status terug, Stevia heeft deze status nog niet in Europa...Stevia mag zelfs niet verkocht worden in Europa als supplement of zoetstof...staat nu illegaal legaal of legaal illegaal te wezen als cosmetisch middel tegen huidverontreiniging.
Tagatose heeft sinds 2001 wel de GRAS status, is helemaal legaal...!
Tja, het is allemaal niet simpel uit te leggen. Maak keus op jou eigen oordeel!
Ik bijt af en toe nog wel eens in een "verdacht" appeltje, hoor...
Gerard
-
- Berichten: 3330
- Lid geworden op: 04-03-2010 14:10
Ik heb stevia-extract. Dus geen poeder. Een stevioside oplossing in een flesje van 90 ml.
Deze smaakt helemaal niet bitter en alleen maar zoet . Een paar druppels voor een kopje thee is al zoet.
Kijk eens op:
www.esstevia.nl
Deze smaakt helemaal niet bitter en alleen maar zoet . Een paar druppels voor een kopje thee is al zoet.
Kijk eens op:
www.esstevia.nl
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
- brugje
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 18-03-2010 12:25
bedankt voor jullie antwoord!
Ik ben het boek aan het doorspitten, en ik lees iets dat mij in verwarring brengt.
Als ik het goed begrepen heb legt Yvonne uit dat bij de inname van zoetstoffen de pancreas het signaal "zoet" krijgt, en dus insuline gaat afscheiden, waaruit volgt dat het beter is om helemaal geen zoetstoffen te gebruiken.
Edoch.... wordt het gebruik van stevia toch aangeraden of tenminste getolereerd.
Hoe moet ik dat zien?
Bij de inname van stevia krijgt de pancreas toch ook het signaal "zoet" en gaat insuline aanmaken.....???
Ik weet echt niet meer wat ik ervan moet denken....
Misschien zijn er nog verlichte geesten onder jullie dit dit dilemma kunnen verklaren...
Groetjes en bedankt alvast!
Brugje
Ik ben het boek aan het doorspitten, en ik lees iets dat mij in verwarring brengt.
Als ik het goed begrepen heb legt Yvonne uit dat bij de inname van zoetstoffen de pancreas het signaal "zoet" krijgt, en dus insuline gaat afscheiden, waaruit volgt dat het beter is om helemaal geen zoetstoffen te gebruiken.
Edoch.... wordt het gebruik van stevia toch aangeraden of tenminste getolereerd.
Hoe moet ik dat zien?
Bij de inname van stevia krijgt de pancreas toch ook het signaal "zoet" en gaat insuline aanmaken.....???
Ik weet echt niet meer wat ik ervan moet denken....
Misschien zijn er nog verlichte geesten onder jullie dit dit dilemma kunnen verklaren...
Groetjes en bedankt alvast!
Brugje
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 11-02-2010 09:40
Bedankt voor de antwoorden hoor!!!
De poeder > zoetstof < ligt al in de container en andere zoetstof komt er bij mij niet meer in!
MAAR, ziet je lichaam Stevia ook niet aan voor gewone suiker?
Als ie zich niet voor de gek laat houden door zoetstof, waarom wel dan door een zoet plantjes extract?????
De poeder > zoetstof < ligt al in de container en andere zoetstof komt er bij mij niet meer in!
MAAR, ziet je lichaam Stevia ook niet aan voor gewone suiker?
Als ie zich niet voor de gek laat houden door zoetstof, waarom wel dan door een zoet plantjes extract?????
*
*
*
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 20-10-2009 13:44
-
- Berichten: 179
- Lid geworden op: 21-12-2009 17:18
Kleine toevoeging Gerard, op je Tagatesse verhaal. De tagatose, ok, dat is een goed middel, maar Damhert heeft de dwaling van geest gehad om sucralose toe te voegen aan de tagatose om er Tagatesse van de maken. Heel jammer want zo werd een potentieel goed product de nek omgedraaid. Sucralose is ook slecht en verboden door Yvonne.
Ik gebruikt ook druppeltjes Stevia, maar minimaal. Ben het zoet gewoon afgewend en taarten eet ik alleen nog maar in de hartige variant!!
Ik gebruikt ook druppeltjes Stevia, maar minimaal. Ben het zoet gewoon afgewend en taarten eet ik alleen nog maar in de hartige variant!!
Greetz van Odette die op geheel "eigenwijze" let op koolhydraten
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Ja, dat klopt Odette. Het lastige aan deze discussie is het feit dat je enerzijds een volledig goedgekeurd product hebt, en anderzijds een stroming die soms de neiging heeft veel van deze producten als potentieël rattengif neer te zetten. (Let wel - ik maak deze opmerking bewust voor de discussie!)
Ik eet ook wel eens een onbespoten appeltje - als voorbeeld. Ik denk dat ik dagelijks wordt blootgesteld aan vele toxines. Ik ben er zelfs van overtuigd dat het leven zelf gevaarlijk is.
Maar is het dan een probleem om zo af en toe eens een taart te bakken met gebruik van Tagatesse inclusief die 0,02 % sucralose?
Gerard
Ik eet ook wel eens een onbespoten appeltje - als voorbeeld. Ik denk dat ik dagelijks wordt blootgesteld aan vele toxines. Ik ben er zelfs van overtuigd dat het leven zelf gevaarlijk is.
Maar is het dan een probleem om zo af en toe eens een taart te bakken met gebruik van Tagatesse inclusief die 0,02 % sucralose?
Gerard
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Daarom is die discussie op dit forum ook zo goed. We zullen toch allemaal onze eigen keuzes moeten maken.
Maar ook onze eigen keuken is een klein laboratorium (mits je niet volledig Rawfoodist bent!), gooi jij gelijk je olie weg bij de eerste walm die er vanaf komt, omdat je even niet hebt staan opletten? Verwarmen wij ons eten tot maximaal 75 graden om alle enzymen intact te houden?
Wat doen we daar niet allemaal fout?
Het is zo complex allemaal...
Goede discussie zo!
Gerard
Maar ook onze eigen keuken is een klein laboratorium (mits je niet volledig Rawfoodist bent!), gooi jij gelijk je olie weg bij de eerste walm die er vanaf komt, omdat je even niet hebt staan opletten? Verwarmen wij ons eten tot maximaal 75 graden om alle enzymen intact te houden?
Wat doen we daar niet allemaal fout?
Het is zo complex allemaal...
Goede discussie zo!
Gerard
-
- Berichten: 179
- Lid geworden op: 21-12-2009 17:18
Handjes niet wassen, kruisbesmetting, onvoldoende verwarmen van voedsel (zei jij niet juist het omgekeerde?)
Van al die "foutjes" groeit ons immuunsysteem.
Mijn dokter zei vroeger toen de kinderen klein waren al "laat ze lekker in de smeer spelen, dan zijn ze minder ziek" Tot nu toe blakende gezondheid, al 24 jaar!!
Van al die "foutjes" groeit ons immuunsysteem.
Mijn dokter zei vroeger toen de kinderen klein waren al "laat ze lekker in de smeer spelen, dan zijn ze minder ziek" Tot nu toe blakende gezondheid, al 24 jaar!!
Greetz van Odette die op geheel "eigenwijze" let op koolhydraten
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
De grootste medische doorbraak een aantal jaren geleden schijnt toch echt het "handen wassen" geweest te zijn. De Oostenrijkse arts Semmelweis voerde als eerste handen wassen in als verplichting bij medische ingrepen. Hier werd hij toen hartelijk om uitgelachen...we spreken nu over 1847.
Nu ruim 150 jaar later hebben we zoveel meer kennis...en we leven zoveel jaren langer dan "slechts" 150 jaar geleden. Als je heel even de ontwikkelingen van de laatste 150 jaar beziet in het licht van ons bestaan op deze aardkloot, dan zie je wel in welke duizelingwekkende stroomversnelling wij leven.
Wij leefden oorspronkelijk van NIET verwarmde door de natuur geproduceerde voedingsmiddelen. Totdat we het vuur te pakken kregen en zelf konden maken. Hiermee zijn we van alle levende species op deze aarde de enige die hun eten koken (vermoedelijk zo'n 160.000 jaar geleden mee begonnen). Met dit koken hebben we wel onnatuurlijke processen ingestart - maar inmiddels zijn onze lichamen aangepast hieraan. Die grote mond om al die ongekookte spullen voor te kauwen hadden we niet meer nodig - onze monden werden steeds kleiner. (Kijk naar zo'n chimpansee - je moet niet denken daar een zoen van te krijgen - maar dat enorme gat heeft hij nodig om dagelijks meer dan 5 kilo takken en bladeren fijn te malen en voor te verteren)
Ik kan in dit licht gezien wel enige sympathie opbrengen voor de echte doorwinterde raw-foodist die hieraan refereert en opmerkt dat het koken van groente heel veel voedingsstoffen vernietigd.
Ach, ik het zoveel voorbeelden van (stok)oude mensen die zich nog nooit druk gemaakt hebben hierover en in blakende gezondheid oud zijn geworden. Helaas val ik zelf niet onder deze categorie en moet ik fors bijsturen om de eindstreep in een beetje redelijke fysieke welstand te behalen. Dat doe ik nu alweer enkele jaren, en nu met Yvonne's eetwijze.
Maar een beetje relativeren is altijd goed, zie die oude Churchill daar zitten met zijn dikke sigaar!
En dichterbij in onze jeugd hebben we allemaal zo onze eigen voorbeelden.
Denk daar af en toe maar goed aan....
Dan raap ik ook die speen gewoon van de grond op en stop hem in m'n kleindochter - goed voor de prikkeling en ontwikkeling van haar immuunsysteem.
Gerard
Nu ruim 150 jaar later hebben we zoveel meer kennis...en we leven zoveel jaren langer dan "slechts" 150 jaar geleden. Als je heel even de ontwikkelingen van de laatste 150 jaar beziet in het licht van ons bestaan op deze aardkloot, dan zie je wel in welke duizelingwekkende stroomversnelling wij leven.
Wij leefden oorspronkelijk van NIET verwarmde door de natuur geproduceerde voedingsmiddelen. Totdat we het vuur te pakken kregen en zelf konden maken. Hiermee zijn we van alle levende species op deze aarde de enige die hun eten koken (vermoedelijk zo'n 160.000 jaar geleden mee begonnen). Met dit koken hebben we wel onnatuurlijke processen ingestart - maar inmiddels zijn onze lichamen aangepast hieraan. Die grote mond om al die ongekookte spullen voor te kauwen hadden we niet meer nodig - onze monden werden steeds kleiner. (Kijk naar zo'n chimpansee - je moet niet denken daar een zoen van te krijgen - maar dat enorme gat heeft hij nodig om dagelijks meer dan 5 kilo takken en bladeren fijn te malen en voor te verteren)
Ik kan in dit licht gezien wel enige sympathie opbrengen voor de echte doorwinterde raw-foodist die hieraan refereert en opmerkt dat het koken van groente heel veel voedingsstoffen vernietigd.
Ach, ik het zoveel voorbeelden van (stok)oude mensen die zich nog nooit druk gemaakt hebben hierover en in blakende gezondheid oud zijn geworden. Helaas val ik zelf niet onder deze categorie en moet ik fors bijsturen om de eindstreep in een beetje redelijke fysieke welstand te behalen. Dat doe ik nu alweer enkele jaren, en nu met Yvonne's eetwijze.
Maar een beetje relativeren is altijd goed, zie die oude Churchill daar zitten met zijn dikke sigaar!
En dichterbij in onze jeugd hebben we allemaal zo onze eigen voorbeelden.
Denk daar af en toe maar goed aan....
Dan raap ik ook die speen gewoon van de grond op en stop hem in m'n kleindochter - goed voor de prikkeling en ontwikkeling van haar immuunsysteem.
Gerard
- brugje
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 18-03-2010 12:25
Hallo allemaal,
weet iemand misschien wat het verschil is tussen stevia en steviodose?
En is het een beter/zoeter dan het andere?
Ik heb net een stevia-druppeltje geproefd uit het flesje dat ik bij Yvonne heb besteld, het smaakt zoet, vóór op de tong, maar achter in de keel geeft het -ook- een bittere nasmaak, net als bij het poeder.
Maar dat kan puur persoonlijk zijn hoor.
Verder een uitkomst om toch af en toe iets te zoeten!
weet iemand misschien wat het verschil is tussen stevia en steviodose?
En is het een beter/zoeter dan het andere?
Ik heb net een stevia-druppeltje geproefd uit het flesje dat ik bij Yvonne heb besteld, het smaakt zoet, vóór op de tong, maar achter in de keel geeft het -ook- een bittere nasmaak, net als bij het poeder.
Maar dat kan puur persoonlijk zijn hoor.
Verder een uitkomst om toch af en toe iets te zoeten!
-
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 24-04-2009 08:35
Als je dat ontzettend geconcentreerde zoet onverdund inneemt kan ik me voorstellen dat je smaakpapillen samentrekken. Probeer eens net als met suiker ongeveer iets (koffie, thee, aardbeien, whatever...) net zo zoet te zoeten als met suiker. Mijn ervaring is dat stevia juist geen bijsmaakjes heeft.brugje schreef:Ik heb net een stevia-druppeltje geproefd uit het flesje dat ik bij Yvonne heb besteld, het smaakt zoet, vóór op de tong, maar achter in de keel geeft het -ook- een bittere nasmaak, net als bij het poeder.
Kees
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 20-10-2009 13:44
Nieuwsbrief Stevia Drogist nr 2 - Jaar 2010
Nog steeds geen goedkeuring Stevia EU
We hadden graag via deze nieuwsbrief een vermelding gedaan over een goedkeuring van stevia binnen de EU, maar helaas hebben we gisteren te horen gekregen dat de EFSA (European Food Safety Authoritity) nu in april een uitspraak zal gaan doen. Wij zullen dit direct in een volgende nieuwsbrief vermelden.
Nog steeds geen goedkeuring Stevia EU
We hadden graag via deze nieuwsbrief een vermelding gedaan over een goedkeuring van stevia binnen de EU, maar helaas hebben we gisteren te horen gekregen dat de EFSA (European Food Safety Authoritity) nu in april een uitspraak zal gaan doen. Wij zullen dit direct in een volgende nieuwsbrief vermelden.
Thea Bremer
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 20-10-2009 13:44
Extra Nieuwsbrief Stevia Drogist nr 3 - Jaar 2010
Stevia goedgekeurd voor consumptie
Eindelijk is het zover. De EFSA heeft een positief advies gegeven aan de EU om Stevia goed te keuren voor consumptie! Naar verwachting wordt dit advies binnenkort officieel overgenomen, er rest slechts nog een administratieve afhandeling.
14 APRIL 2010, 11.00 uur
Exact op dit tijdstip presenteerde ESFA haar bevindingen over het gebruik van stevia als zoetstof. Tot dit tijdstip is het rapport geheim gehouden. Binnen een uur na de presentatie worden wij ingelicht via het secretariaat van professor Geuns uit Leuven (België). Een gejuich gaat op in ons kantoor te Drachten. Eindelijk mogen we hardop uitspreken dat Stevia de ideale zoetstof is, 100% Natuurlijk, goed voor consumptie en vooral zonder aspartaam, sacharine en andere chemische toevoegingen. Kortom, we zijn blij.
Jan Geuns
Stevia goedgekeurd voor consumptie
Eindelijk is het zover. De EFSA heeft een positief advies gegeven aan de EU om Stevia goed te keuren voor consumptie! Naar verwachting wordt dit advies binnenkort officieel overgenomen, er rest slechts nog een administratieve afhandeling.
14 APRIL 2010, 11.00 uur
Exact op dit tijdstip presenteerde ESFA haar bevindingen over het gebruik van stevia als zoetstof. Tot dit tijdstip is het rapport geheim gehouden. Binnen een uur na de presentatie worden wij ingelicht via het secretariaat van professor Geuns uit Leuven (België). Een gejuich gaat op in ons kantoor te Drachten. Eindelijk mogen we hardop uitspreken dat Stevia de ideale zoetstof is, 100% Natuurlijk, goed voor consumptie en vooral zonder aspartaam, sacharine en andere chemische toevoegingen. Kortom, we zijn blij.
Jan Geuns
Thea Bremer
-
- Berichten: 8124
- Lid geworden op: 25-10-2009 20:14
-
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 17-03-2010 08:10
-
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 17-03-2010 08:10
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 20-10-2009 13:44
Extra nieuwsbrief stevia drogist
Reportage in Edite NL van RTL4
Vanwege het goede nieuws over Stevia hebben wij een persbericht uit laten gaan via het ANP. Achterliggende gedachte was aandacht vragen van landelijke kranten zodat er misschien een artikel over geschreven zou worden. Enkele uren later zit mijn agenda voor vandaag vol......
Vanmorgen komt de Leeuwarder Courant (plaatsing begin volgende week) en vanmiddag zelfs een filmploeg van RTL4! Spannend!!
Het is een filmploeg van het programma "Editie NL" van RTL4. Ik weet nog niet wanneer het uitgezonden wordt, maar ik denk vanavond al, dat zou dan 18.15u zijn.
Reportage in Edite NL van RTL4
Vanwege het goede nieuws over Stevia hebben wij een persbericht uit laten gaan via het ANP. Achterliggende gedachte was aandacht vragen van landelijke kranten zodat er misschien een artikel over geschreven zou worden. Enkele uren later zit mijn agenda voor vandaag vol......
Vanmorgen komt de Leeuwarder Courant (plaatsing begin volgende week) en vanmiddag zelfs een filmploeg van RTL4! Spannend!!
Het is een filmploeg van het programma "Editie NL" van RTL4. Ik weet nog niet wanneer het uitgezonden wordt, maar ik denk vanavond al, dat zou dan 18.15u zijn.
Thea Bremer
- brugje
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 18-03-2010 12:25
Dat is geweldig nieuws!!!
Maar dit las ik in een nieuwsbrief van de HPU patientenvereniging:
ASPARTAAM KRIJGT EEN LIEVE, ZOETE NIEUWE NAAM, maar blijft hetzelfde GIFTIGE ADDITIEF
Hoe u en ik gewoonweg worden bedonderd....
Omdat Aspartaam in een slecht daglicht komt te staan heeft de fabrikant Ajinomoto daarom een nieuwe, lieve naam bedacht:
AMINOSWEET
teneinde jou als consument een rad voor ogen te draaien, maar het blijft het extreem toxische E951 !!!!
Dus: mensen, laat jullie niet bedonderen!!!
Maar dit las ik in een nieuwsbrief van de HPU patientenvereniging:
ASPARTAAM KRIJGT EEN LIEVE, ZOETE NIEUWE NAAM, maar blijft hetzelfde GIFTIGE ADDITIEF
Hoe u en ik gewoonweg worden bedonderd....
Omdat Aspartaam in een slecht daglicht komt te staan heeft de fabrikant Ajinomoto daarom een nieuwe, lieve naam bedacht:
AMINOSWEET
teneinde jou als consument een rad voor ogen te draaien, maar het blijft het extreem toxische E951 !!!!
Dus: mensen, laat jullie niet bedonderen!!!
- Jen
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 11-01-2010 21:48
Ik was net even bij "De Tuinen" en daar viel mijn oog op een zakje "SUPERSWEET" Dit zou dus een vervanger zijn voor aspartaam.
Het bevatte 15% acesulfaam kalium van organische herkomst en dit aangevuld met 84% maltodextrine.....
In ieder geval kostte dit zakje met hooguit 25 gram poeder € 4,09.
Met andere woorden; wat ben ik blij met het nieuws over Stevia.
Jen
Het bevatte 15% acesulfaam kalium van organische herkomst en dit aangevuld met 84% maltodextrine.....
In ieder geval kostte dit zakje met hooguit 25 gram poeder € 4,09.
Met andere woorden; wat ben ik blij met het nieuws over Stevia.
Jen
Het leven stelt op zich niets voor het is wat je er zelf van maakt.......
- Mushanga
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-04-2010 21:26
Ik zou heel graag willen weten waar het negatieve advies over aspartaam en asceculfaam op gebaseerd is (misschien kan Yvonne zelf reageren?). Ik wil er namelijk wel meer over lezen maar ik zie nergens literatuur ofzo waar naar verwezen wordt?
(liever niet verwijzen naar sites als www.aspartaam.nl die op mij nogal ongeloofwaardig overkomt... boze toon en allerlei kreten als "laat u niet voor de gek houden". Nee sorry, ik ben geen fan van dit soort sites).
Ik zou graag een mening willen vormen over deze zoetstoffen maar ik ben er nu nog niet uit! (hetzelfde geldt voor Splenda, die sowieso voor mij al beter "aanvoelt" omdat er niet zo'n chemische nasmaak aanzit).
(liever niet verwijzen naar sites als www.aspartaam.nl die op mij nogal ongeloofwaardig overkomt... boze toon en allerlei kreten als "laat u niet voor de gek houden". Nee sorry, ik ben geen fan van dit soort sites).
Ik zou graag een mening willen vormen over deze zoetstoffen maar ik ben er nu nog niet uit! (hetzelfde geldt voor Splenda, die sowieso voor mij al beter "aanvoelt" omdat er niet zo'n chemische nasmaak aanzit).
-
- Berichten: 8124
- Lid geworden op: 25-10-2009 20:14
Je zegt het zelf al, niet zo'n chemische smaak proef je aan Splenda, maar chemisch is het wel evenals die andere twee zoetstoffen.
Ik weet niet of Yvonne je vraag leest, het is ondertussen behoorlijk druk geworden op het forum en zij kan niet overal direkt meer op in gaan.
Duurt misschien even dan, maar alnders stuur je haar een persoonlijk mailtje, of onder vragen aan Yvonne.
Maar als je verstandig bent gebruik je geen van die drie zoetstoffen en alleen maar Stevia, of probeer anders zonder zoetstof, in eens er mee stoppen of langzaam afbouwen, krijg je minder snel trek / honger ook, je lichaam maakt geen onderscheid of het zoetstof of echte suiker is als je dit eet, zoet is zoet als teken voor je lijf, maar goed is het niet natuurlijk.
Ik weet niet of Yvonne je vraag leest, het is ondertussen behoorlijk druk geworden op het forum en zij kan niet overal direkt meer op in gaan.
Duurt misschien even dan, maar alnders stuur je haar een persoonlijk mailtje, of onder vragen aan Yvonne.
Maar als je verstandig bent gebruik je geen van die drie zoetstoffen en alleen maar Stevia, of probeer anders zonder zoetstof, in eens er mee stoppen of langzaam afbouwen, krijg je minder snel trek / honger ook, je lichaam maakt geen onderscheid of het zoetstof of echte suiker is als je dit eet, zoet is zoet als teken voor je lijf, maar goed is het niet natuurlijk.
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
Aspartaam
Mushanga,
In antwoord op je vraag volgt hier mijn uitleg.
Net zoals jij ontdekte dat je lijf niet goed reageert op koolhydraten, heb ik het ook aan mijn eigen lijf gemerkt.
In mijn boek kun je lezen hoe ik er aan gekomen ben.
Ik citeer uit mijn boek de volgende 2 alinea's:
In antwoord op je vraag volgt hier mijn uitleg.
Net zoals jij ontdekte dat je lijf niet goed reageert op koolhydraten, heb ik het ook aan mijn eigen lijf gemerkt.
In mijn boek kun je lezen hoe ik er aan gekomen ben.
Ik citeer uit mijn boek de volgende 2 alinea's:
- Gaandeweg de jaren - na mijn veertigste en na 2 kinderen - kwam bij mij ook het buikje en mijn taille werd steeds vager. Ik kreeg ook allerlei klachten die ik nog nooit gehad had (spierpijnen, allergieën, vermoeidheid). In die tijd lette ik ook wel op niette-veel vet (dus mager en koolhydraatrijk) en inderdaad ik gebruikte aspartaam als zoetstof (in LIGHT-sapjes en LIGHT-frisdranken, over de aardbeien, in de yoghurt,
suikervrije kauwgom en snoepjes) en ik werd alsmaar dikker en kreeg steeds minder energie en steeds meer mankementen. Werk aan de winkel dacht ik bij mezelf. Toen ben ik op het koolhydraatbeperkte pad beland.[/list:u]
----------
- Ik was al eerder tot de conclusie gekomen dat ik door het gebruik van LIGHTproducten (aspartaam) hoofdpijnen en zenuwtrekken in mijn gezicht kreeg. Want ook ik dacht dat LIGHT goed voor de lijn was en geen kwaad kon. Ik zat toen in de fase dat mijn gewicht alleen maar toenam. Na eliminatie van aspartaam uit mijn voeding verdwenen ook mijn hoofdpijnen en aangezichtspijnen en mijn gezicht werd minder opgeblazen.[/list:u]
------------
En met mij velen die van allelei vage klachten afkomen na stoppen met aspartaam.
Ik weet dat er mensen sceptisch zijn en denken dat het zo'n vaart niet loopt.
-----------
Hieronder een kopie van een bericht wat ik ooit bij Tros-radar gepost heb http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... a1b7c216fd
- Een aantal verhalen uit de praktijk:
Man: overklaarbaar moe.
Vrouw "zwangerschapsbuikje"
Een echtpaar van in de 30 (geen kinderen): Man op hoog nivo gevolleybald. Sinds een aantal jaren zijn ze aan het lijnen (vetarm, koolhydraatrijk en zo LIGHT mogelijk). De man drinkt veel cola light en beiden gebruiken overal zoetjes in en de bus met kunst-suiker staat op de aanrecht voor de "magere toetjes" etc. Het lijnen houden ze telkens ongeveer een week vol en dan vergaan ze van de honger. Ze gebruiken "verantwoorde magere tussendoortjes" zoals eierkoeken, snack-a-Jacks etc.
Man loopt voor onderzoek naar zijn "onverklaarbare moeheid" in het ziekenhuis en aan zijn vrouw wordt gevraagd of ze zwanger is... de laatste tijd komt het vet voornamelijk op de buik te zitten.
In het consult-uur dat ze bij me waren heeft ze minimaal 50 keer het woord HONGER laten vallen. Honger is allesoverheersend en dat komt mede door de "dipjes" die ontstaan nadat de verhoogde insulineafgifte (door de zoete smaak van aspartaam... het lichaam laat zich niet foppen... aspartaam lijkt op suiker... lichaam gaat extra insuline aanmaken en hierdoor zakt de bloedsuikerspiegel met als gevolg.... HONGER... die gestild MOET worden.
Daar hoef je geen dure onderzoeken voor te doen, dan kun je eenvoudig zelf aan je eigen lijf ondervinden. Gewoon stoppen met LIGHT (en koolhydraatbeperkt eten) en je zult zien hoe je opknapt. En na een koolhydraatarme cracker met roomboter, gerookte zalm en een eitje heb je uren GEEN HONGER...
Weer af kunnen vallen na stoppen met cola light!
Laatst kwam ik een oude klant tegen die destijds goed afgevallen was. Wat bleek, ze had weer een buikje en ik zag tegelijkertijd dat ze aan de bar van onze tennisclub een cola Light voor zichzelf bestelde. Ze zei dat ze langzaam weer aankwam en dat ze zich toch aan mijn dieet hield. Nadat ik haar op de cola light geattendeerd had en zei dat als je cola light drink dat je dan juist aankomt was ze verbaasd. Ze is direct gestopt en aan het water gegaan en weken later was het buikje weer verdwenen. M.a.w. aspartaam veroorzaakt juist aankomen in gewicht!!!!
Fons(ca. 30 jaar): verslaafd aan cola light en krijgt steeds slechtere ogen
Fons blijkt 2 flessen (dus 3 liter) Cola Light op een dag te drinken. Hij ontbijt er zelfs mee verklaarde zijn teamgenootje Lizet. Hij is er dus echt aan verslaafd en hij geeft eerlijk toe: Geen Cola LIght meer drinken, dat kan ik niet!!! Vraag ik hem of hij klachten heeft? Nee zegt hij, hij is niet dik, geen hoofdpijn, geen migraine. Vraag ik hem naar zijn ogen: blijkt dat zijn ogen het laatste jaar heel erg achteruit gegaan zijn (Fons draagt een
keurige bril).
Zenuwtrekken in gezicht verdwijnen na stoppen met LIGHT.
Aangezien ik zelf (Yvonne Lemmers) veel Light produkten en zoetjes en aspartaampoeder (over de aardbeien) gebruikt heb en langzamerhand steeds zieker werd (raar in mijn hoofd en zenuwtrekken in mijn gezicht) ben ik jaren geleden zelf tot de conclusie gekomen dat het misschien wel aan al die nepsuiker kon liggen. Ik ben er mee gestopt en mijn klachten gingen over. Vanaf die tijd ben ik natuurlijk alert geworden voor alles wat met aspartaam te maken had.
Onverklaarbare zenuwtrekken
Een klant van me vertelde dat ze in haar benen altijd hele rare zenuwtrekken had. Ze was helemaal doorgelicht en in het ziekenhuis hebben ze niets kunnen vinden. Ze is gestopt met haar dagelijkse dosis van 1 1/2 liter cola light en al haar klachten verdwenen. (Laatst kon ze weer niet van de cola light afblijven (je raakt er namelijk aan verslaafd) en al haar klachten kwamen weer terug)
Geen hoofdpijn meer na stoppen met kauwgom
Ook iemand die gestopt was met kauwgom en die ineens een "vrij hoofd" kreeg.
Laatst nog een vrouw van 67 die altijd kauwgom in de mond had en ook heel veel hoofdpijn had. Ze is nu 4 maanden bij mij aan het lijnen (haar taille is al met 15 cm geslonken) en dus 4 maanden kauwgomvrij. En inderdaad ze heeft gaan hoofdpijn meer! Ze voelt zich nu kiplekker!
Geen migraine meer!
Een andere klant die nu 1 jaar bij me komt heeft vanaf het moment dat ze bij me kwam geen migraine meer gehad, terwijl ze er voorheen toch zeer regelmatig door gekweld werd en een aantal dagen niet kon werken.
In mijn dieetpraktijk attendeer ik iedereen op Aspartaam. Ze mogen het niet gebruiken van mij. De eerste weken moeten ze echt afkicken, vooral diegenen die veel (cola) light gebruikten, maar ze knappen allemaal op. Ze gaan bij mij over op een ander eetpatroon (koolhydraatbeperkt), geen lightprodukten, ze leren de zoete smaak af, veel water drinken, liefst dagelijks bewegen (een aantal begint met hardlopen en de meesten gaan weer intensiever naar de sportschool en een aantal gaat gewoon dagelijks een blokje om). Ze krijgen energie voor tien!
Ik adviseer eigenlijk om iedereen zelf zijn lichaam aan te laten geven wat er verandert als ze geen aspartaam meer gebruiken.
Geen onverklaarbare klachten meer na uitbannen van aspartaam en smaakversterker.
Mijn nichtje (26 jaar) is allergisch voor aspartaam en smaakversterker MSG.
Ze had heel veel klachten, ze dachten aan epilepsie, hersenaandoening. Ze kreeg diverse medicijnen.
Nu ze op haar voeding let en geen aspartaam meer gebruikt en van kant-en-klaar naar versbereide maaltijden is gegaan is er een wereld voor haar open gegaan. Geen “aanvallen” meer en ze is er nog slanker van geworden ook. Eet ze per ongeluk toch iets met smaakversterker of aspartaam dan merkt ze dat gelijk. Voor haar is de veilig toegestane ADH dus zeker niet van toepassing. De 2 stoffen gedragen zich bij haar dus duidelijk als gif!!!
--------
Al die onderzoeken die aantonen dat aspartaam niet slecht is zeggen mij niets. Ik - en met mij inmiddels al velen - merk gewoon wat aspartaam doet met mijn lichaam.
Dan is het toch heel simpel om het niet meer te gebruiken. Nou ja, simpel. Het blijft oppassen want het zit inmiddels in zoveel producten verborgen... meestal ook in de gezoete medicijnen!!! Onbegrijpelijk maar waar.[/list:u]
- Een aantal verhalen uit de praktijk:
- Ik was al eerder tot de conclusie gekomen dat ik door het gebruik van LIGHTproducten (aspartaam) hoofdpijnen en zenuwtrekken in mijn gezicht kreeg. Want ook ik dacht dat LIGHT goed voor de lijn was en geen kwaad kon. Ik zat toen in de fase dat mijn gewicht alleen maar toenam. Na eliminatie van aspartaam uit mijn voeding verdwenen ook mijn hoofdpijnen en aangezichtspijnen en mijn gezicht werd minder opgeblazen.[/list:u]
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Hoi Mushanga,
Nou, Yvonne heeft al een mooi antwoord gegeven.
Het is dat ik nu een beetje in tijdnood zit, vertrek morgen voor twee weken voor werk buitenshuis, maar het liefste zou ik me nu even 3 uren willen opsluiten en je voorzien van allerlei informatie.
Ik ben het namelijk helemaal met je eens dat de aspartaam.nl site niet direct mijn voorkeur heeft. Hoewel de links wel redelijk okéé zijn.
Maar als je zelf gaat zoeken, dan kom je toch behoorlijk wat bewijs tegen dat er veel mis is met aspartaam. Ik raad je het boek van Russell Blaylock aan - Excitotoxins, the taste that kills. (http://www.russellblaylockmd.com/)
Gaat niet alleen over aspartaam hoor....
Om eerlijk te zijn laat ik tegenwoordig iedereen maar lekker z'n aspartaam slikken. Ik ben het zat om steeds weer proberen mensen tegen te houden. Wel probeer ik ze zover te krijgen dat ze beter gaan luisteren naar hun eigen lijf. Om daarmee te gaan experimenteren. Bepaalde voedingsproducten even een tijdje niet te nemen om te kijken of er iets veranderd. Daarin neem ik dan ook de aspartaam inname mee.
Wanneer kom je toxicologisch in de problemen met de aspartaam inname? Per product is dit dan misschien allemaal goed uitgezocht. En keurig door alle commissies gekomen. Wettelijk geen problemen dus. Maar veel mensen nemen zoveel verschillende producten met aspartaam dat er wel degelijk in hun lijven grenzen overschreden worden. Ja, en bij sommige mensen merk je niets.
Dat maakt het allemaal zo lastig bewijsbaar. Er zijn zoveel biochemische verschillen tussen alle mensen....
Ik moet vaak terugdenken naar een optreden dat ik met één van mijn orkesten gaf in een bomvolle kerk met artsen, uitgenodigd om de introductie van het nieuwe (wonder)geneesmiddel Vioxx te vieren. Dat was in 2000, toen dit allemaal nog mocht, medici fêteren met overdadige feestjes om ze maar jou pillen te laten verkopen. Een superfeest! Kosten noch moeite waren bespaard om iedereen uit z'n dak te laten gaan. Ingevlogen orkest uit Hongarije, Louis van Dijk achter de vleugel. En ik deed ook nog iets met een paar studenten.
Wil je even weten hoe het is afgelopen?
Lees dit artikel dan maar:
http://www.trouw.nl/achtergrond/Dossier ... oten_.html
Mushanga, zoek verder - je zult nog heel veel vinden....
Helaas ontbreekt het me aan tijd, over twee weken ga ik hierover met je verder praten, laat ondertussen maar weten wat je al bent tegengekomen...
Groet, groet,
Gerard
Nou, Yvonne heeft al een mooi antwoord gegeven.
Het is dat ik nu een beetje in tijdnood zit, vertrek morgen voor twee weken voor werk buitenshuis, maar het liefste zou ik me nu even 3 uren willen opsluiten en je voorzien van allerlei informatie.
Ik ben het namelijk helemaal met je eens dat de aspartaam.nl site niet direct mijn voorkeur heeft. Hoewel de links wel redelijk okéé zijn.
Maar als je zelf gaat zoeken, dan kom je toch behoorlijk wat bewijs tegen dat er veel mis is met aspartaam. Ik raad je het boek van Russell Blaylock aan - Excitotoxins, the taste that kills. (http://www.russellblaylockmd.com/)
Gaat niet alleen over aspartaam hoor....
Om eerlijk te zijn laat ik tegenwoordig iedereen maar lekker z'n aspartaam slikken. Ik ben het zat om steeds weer proberen mensen tegen te houden. Wel probeer ik ze zover te krijgen dat ze beter gaan luisteren naar hun eigen lijf. Om daarmee te gaan experimenteren. Bepaalde voedingsproducten even een tijdje niet te nemen om te kijken of er iets veranderd. Daarin neem ik dan ook de aspartaam inname mee.
Wanneer kom je toxicologisch in de problemen met de aspartaam inname? Per product is dit dan misschien allemaal goed uitgezocht. En keurig door alle commissies gekomen. Wettelijk geen problemen dus. Maar veel mensen nemen zoveel verschillende producten met aspartaam dat er wel degelijk in hun lijven grenzen overschreden worden. Ja, en bij sommige mensen merk je niets.
Dat maakt het allemaal zo lastig bewijsbaar. Er zijn zoveel biochemische verschillen tussen alle mensen....
Ik moet vaak terugdenken naar een optreden dat ik met één van mijn orkesten gaf in een bomvolle kerk met artsen, uitgenodigd om de introductie van het nieuwe (wonder)geneesmiddel Vioxx te vieren. Dat was in 2000, toen dit allemaal nog mocht, medici fêteren met overdadige feestjes om ze maar jou pillen te laten verkopen. Een superfeest! Kosten noch moeite waren bespaard om iedereen uit z'n dak te laten gaan. Ingevlogen orkest uit Hongarije, Louis van Dijk achter de vleugel. En ik deed ook nog iets met een paar studenten.
Wil je even weten hoe het is afgelopen?
Lees dit artikel dan maar:
http://www.trouw.nl/achtergrond/Dossier ... oten_.html
Mushanga, zoek verder - je zult nog heel veel vinden....
Helaas ontbreekt het me aan tijd, over twee weken ga ik hierover met je verder praten, laat ondertussen maar weten wat je al bent tegengekomen...
Groet, groet,
Gerard
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 17-02-2010 07:53
Mushanga, voor ik vertrek wil ik je toch even dit verhaal vertellen.
Yvonne schreef " Een aantal verhalen uit de praktijk" , welnu, dit verhaal van mij is uit mijn praktijk.
Internet is een lastige bron. Het is lastig om het kaf van het koren te scheiden. Je hebt natuurlijk de inentingscampagnes in Nederland gevolgd zoals we afgelopen jaren de preventieve baarmoederkanker prik hebben gehad en de griepellende wat net geen pandemie geworden is. Internet stond bol van de polemiek hierover, waarin emotie zuiverheid vaak vertroebelde.
Uiteindelijk moet toch iedereen een eigen keuze maken. Het is jij besluit om je te laten prikken.
Wat ik nu ga schrijven, komt uit eerste bron. Het is mij verteld door een directe vriend van mij. Hij werkt bij een groothandel in grondstoffen (chemisch) voor industrieel grootgebruik. Ja, inderdaad, daar valt ook aspartaam onder....
Ik moet het helaas wat vaag vertellen, omdat dit het publieke deel van het forum is, en ik geen betrokken partijen kan en wil noemen.
Het komt hier op neer - voor bakprocessen heb je allerlei chemische additieven om het allemaal zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Nu was er een nieuw goedje op de markt gekomen, geproduceerd in China dat veel goedkoper was dan het door iedereen gebruikte goedje van een bedrijf uit Zweden. Met dit nieuwe product kon je het bakproces met meerdere minuten versnellen en was nog veel goedkoper ook. En bij grootindustrieel gebruik is enkele minuten tijdwinst op jaarbasis miljoenen besparen, dat snapt iedereen!
Alle klanten gingen zo, enthousiast gemaakt door de vertegenwoordigers over op het nieuwe goedje.
Nu komt het, die vriend van mij verbaasde zich dat hij telefoongesprekken (over)hoorde waarbij vertegenwoordigers uitleg gaven aan de klanten op de vraag of het wel een veilig product was. Het was minder goed voor de mens, maar kon allemaal net binnen de norm geleverd worden.
Ik kan geen keuze maken als consument. Bij die inenting kon ik nog ja of nee zeggen...
Het minder veilige goedje zit inmiddels in allerlei levensmiddelen.
Dit klaarblijkelijk kleine verhaal had op mij een geweldige impact toen ik dit twee jaar geleden hoorde. Het Zweedse bedrijf is inmiddels failliet, het bestaat niet meer. Wij moeten het doen met de beduidend minder veilige maar veel goedkopere en sneller werkende variant.
Keuzes worden gemaakt op basis van economische motieven, niet uit respect voor mens en milieu.
Ik ga dit verhaal nog eens tot de bodem uitspitten, maar wacht even tot bedrijfsovernames directe lijnen wat vertroebeld hebben, zodat die vriend van mij - die eigenlijk volkomen argeloos mij dit vertelde - niet in problemen komt.
Mushanga, dit wilde ik je nog even kwijt. Kijk altijd verder, ook met aspartaam. Het zijn grootindustriele belangen, gaat letterlijk over miljarden. Daar kunnen jij en ik samen echt niet tegenop.
Met respect voor alle integere mensen en bedrijven, en wereldwijde c.q. lokale organisaties die wel of niet van overheidswege de vingers aan de pols houden - het is en blijft gewoon oppassen geblazen als het om geld gaat.
Nu moet ik er even tussenuit, tot over twee weken!
Gerard
Yvonne schreef " Een aantal verhalen uit de praktijk" , welnu, dit verhaal van mij is uit mijn praktijk.
Internet is een lastige bron. Het is lastig om het kaf van het koren te scheiden. Je hebt natuurlijk de inentingscampagnes in Nederland gevolgd zoals we afgelopen jaren de preventieve baarmoederkanker prik hebben gehad en de griepellende wat net geen pandemie geworden is. Internet stond bol van de polemiek hierover, waarin emotie zuiverheid vaak vertroebelde.
Uiteindelijk moet toch iedereen een eigen keuze maken. Het is jij besluit om je te laten prikken.
Wat ik nu ga schrijven, komt uit eerste bron. Het is mij verteld door een directe vriend van mij. Hij werkt bij een groothandel in grondstoffen (chemisch) voor industrieel grootgebruik. Ja, inderdaad, daar valt ook aspartaam onder....
Ik moet het helaas wat vaag vertellen, omdat dit het publieke deel van het forum is, en ik geen betrokken partijen kan en wil noemen.
Het komt hier op neer - voor bakprocessen heb je allerlei chemische additieven om het allemaal zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Nu was er een nieuw goedje op de markt gekomen, geproduceerd in China dat veel goedkoper was dan het door iedereen gebruikte goedje van een bedrijf uit Zweden. Met dit nieuwe product kon je het bakproces met meerdere minuten versnellen en was nog veel goedkoper ook. En bij grootindustrieel gebruik is enkele minuten tijdwinst op jaarbasis miljoenen besparen, dat snapt iedereen!
Alle klanten gingen zo, enthousiast gemaakt door de vertegenwoordigers over op het nieuwe goedje.
Nu komt het, die vriend van mij verbaasde zich dat hij telefoongesprekken (over)hoorde waarbij vertegenwoordigers uitleg gaven aan de klanten op de vraag of het wel een veilig product was. Het was minder goed voor de mens, maar kon allemaal net binnen de norm geleverd worden.
Ik kan geen keuze maken als consument. Bij die inenting kon ik nog ja of nee zeggen...
Het minder veilige goedje zit inmiddels in allerlei levensmiddelen.
Dit klaarblijkelijk kleine verhaal had op mij een geweldige impact toen ik dit twee jaar geleden hoorde. Het Zweedse bedrijf is inmiddels failliet, het bestaat niet meer. Wij moeten het doen met de beduidend minder veilige maar veel goedkopere en sneller werkende variant.
Keuzes worden gemaakt op basis van economische motieven, niet uit respect voor mens en milieu.
Ik ga dit verhaal nog eens tot de bodem uitspitten, maar wacht even tot bedrijfsovernames directe lijnen wat vertroebeld hebben, zodat die vriend van mij - die eigenlijk volkomen argeloos mij dit vertelde - niet in problemen komt.
Mushanga, dit wilde ik je nog even kwijt. Kijk altijd verder, ook met aspartaam. Het zijn grootindustriele belangen, gaat letterlijk over miljarden. Daar kunnen jij en ik samen echt niet tegenop.
Met respect voor alle integere mensen en bedrijven, en wereldwijde c.q. lokale organisaties die wel of niet van overheidswege de vingers aan de pols houden - het is en blijft gewoon oppassen geblazen als het om geld gaat.
Nu moet ik er even tussenuit, tot over twee weken!
Gerard
- Yvonne Lemmers
- Site Admin
- Berichten: 1725
- Lid geworden op: 10-12-2007 19:43
Tijd en geld
Gerard,
Weer wat geleerd!
GELD:
Zo kwam ik in de schoenenzaak van mijn broer in contact met iemand - graatmager en "ouderwets kokend" en altijd roomboter gebruikend - die bij de stafafdeling van Unilever gewerkt heeft. Ook daar weten ze al jaren dat linolzuur en becel pro-activ beter voor hun portemonnee is dan voor de gezondheid van de mensheid...
TIJD:
Gisteren stond ik bij onze "Echte Bakker" naast onze oude inmiddels 88-jarige huis-aan-huisbakker, tevens bekend om zijn bitterkoekjes en overzoete maar heerlijke progrestaart.
"Goed brood hier?" vroeg ik hem. "Nou" zei hij "Het brood van tegenwoordig is niet meer zoals vroeger. Toen duurde het gistingsproces ongeveer 4 uur en nu is het deeg binnen een uur de oven in... Het stokbrood hier is wel lekker, beter dan die afbakbroden."
Tijd en geld... belangrijke factoren.
O ja, Gerard, mijn moeder is ook een van de Vioxx slachtoffers geweest. Jaren geleden ineens hartklachten waar ze voorheen nooit last van had.
Weer wat geleerd!
GELD:
Zo kwam ik in de schoenenzaak van mijn broer in contact met iemand - graatmager en "ouderwets kokend" en altijd roomboter gebruikend - die bij de stafafdeling van Unilever gewerkt heeft. Ook daar weten ze al jaren dat linolzuur en becel pro-activ beter voor hun portemonnee is dan voor de gezondheid van de mensheid...
TIJD:
Gisteren stond ik bij onze "Echte Bakker" naast onze oude inmiddels 88-jarige huis-aan-huisbakker, tevens bekend om zijn bitterkoekjes en overzoete maar heerlijke progrestaart.
"Goed brood hier?" vroeg ik hem. "Nou" zei hij "Het brood van tegenwoordig is niet meer zoals vroeger. Toen duurde het gistingsproces ongeveer 4 uur en nu is het deeg binnen een uur de oven in... Het stokbrood hier is wel lekker, beter dan die afbakbroden."
Tijd en geld... belangrijke factoren.
O ja, Gerard, mijn moeder is ook een van de Vioxx slachtoffers geweest. Jaren geleden ineens hartklachten waar ze voorheen nooit last van had.
- Mushanga
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-04-2010 21:26
Hoi Yvonne,
bedankt voor je antwoord!
Wat ik me afvraag bij deze praktijkvoorbeelden is: zijn deze mensen tegelijkertijd gestopt met koolhydraten- en aspartaamconsumptie of waren ze al van de koolhydraten af? Want al die positieve ervaringen kunnen dan natuurlijk ook het gevolg zijn van hun compleet nieuwe eetpatroon.
Zelf ben ik gelukkig geen zoetekauw. Nooit geweest ook, doe mij maar iets hartigs. Als kind at ik al liever een zure kiwi of een blokje kaas dan al dat snoep. Ik heb dus de mazzel dat mijn behoefte aan zoet niet echt groot is en dat ik ook niet veel zoetstoffen gebruik.
Maar dat is dan niet zo omdat ik al 100 % overtuigd ben dat zoetstoffen slecht zijn voor de gezondheid.
Groetjes, Mushanga
bedankt voor je antwoord!
Wat ik me afvraag bij deze praktijkvoorbeelden is: zijn deze mensen tegelijkertijd gestopt met koolhydraten- en aspartaamconsumptie of waren ze al van de koolhydraten af? Want al die positieve ervaringen kunnen dan natuurlijk ook het gevolg zijn van hun compleet nieuwe eetpatroon.
Zelf ben ik gelukkig geen zoetekauw. Nooit geweest ook, doe mij maar iets hartigs. Als kind at ik al liever een zure kiwi of een blokje kaas dan al dat snoep. Ik heb dus de mazzel dat mijn behoefte aan zoet niet echt groot is en dat ik ook niet veel zoetstoffen gebruik.
Maar dat is dan niet zo omdat ik al 100 % overtuigd ben dat zoetstoffen slecht zijn voor de gezondheid.
Groetjes, Mushanga
- Mushanga
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-04-2010 21:26
Re: Aspartaam
Ook hier denk ik weer: hoe weet je zeker dat je nichtje allergisch is voor MSG? Omdat haar klachten verdwijnen nadat ze geen kant-en-klaar maaltijden meer gebruikte? Er zit nog veel meer 'troep' in deze maaltijden, waarom dan per se MSG de schuld geven? Dat klinkt een beetje als een overhaaste conclusie maar misschien heb je het slechts kort weergegeven en mis ik een gedeelte.Yvonne Lemmers schreef: Mijn nichtje (26 jaar) is allergisch voor aspartaam en smaakversterker MSG.
Ze had heel veel klachten, ze dachten aan epilepsie, hersenaandoening. Ze kreeg diverse medicijnen.
Nu ze op haar voeding let en geen aspartaam meer gebruikt en van kant-en-klaar naar versbereide maaltijden is gegaan is er een wereld voor haar open gegaan. Geen “aanvallen” meer en ze is er nog slanker van geworden ook. Eet ze per ongeluk toch iets met smaakversterker of aspartaam dan merkt ze dat gelijk. Voor haar is de veilig toegestane ADH dus zeker niet van toepassing. De 2 stoffen gedragen zich bij haar dus duidelijk als gif!!!