Ik zal het nog eens precies navragen, maar wat ik begrepen heb is ze enkele jaren geleden bij een allergoloog geweest die haar onderzocht heeft en tot de conclusie kwam dat ze gevoelig was voor aspartaam, smaakversterker, cafeïne en kurkuma. Ze is klachtenvrij als ze die stoffen mijdt. Ze leefde eerst op cola light en had haar hele kast vol staan met de oranje pakken van Honig... met smaakversterker... zoals jonge stellen tegenwoordig een snelle hap op tafel toveren. En meestal aangemaakt gehakt als basis voor de menggerechten.Mushanga schreef:Ook hier denk ik weer: hoe weet je zeker dat je nichtje allergisch is voor MSG? Omdat haar klachten verdwijnen nadat ze geen kant-en-klaar maaltijden meer gebruikte? Er zit nog veel meer 'troep' in deze maaltijden, waarom dan per se MSG de schuld geven? Dat klinkt een beetje als een overhaaste conclusie maar misschien heb je het slechts kort weergegeven en mis ik een gedeelte.Yvonne Lemmers schreef: Mijn nichtje (26 jaar) is allergisch voor aspartaam en smaakversterker MSG.
Ze had heel veel klachten, ze dachten aan epilepsie, hersenaandoening. Ze kreeg diverse medicijnen.
Nu ze op haar voeding let en geen aspartaam meer gebruikt en van kant-en-klaar naar versbereide maaltijden is gegaan is er een wereld voor haar open gegaan. Geen “aanvallen” meer en ze is er nog slanker van geworden ook. Eet ze per ongeluk toch iets met smaakversterker of aspartaam dan merkt ze dat gelijk. Voor haar is de veilig toegestane ADH dus zeker niet van toepassing. De 2 stoffen gedragen zich bij haar dus duidelijk als gif!!!
Ze voelt aan haar lijf als ze iets "verkeerds" gegeten heeft.
Ze is nu zwanger en in opperbeste conditie!
Geen oranje pakken meer in haar keukenkastjes!