Pagina 1 van 1

Wissel af en varieer!

Geplaatst: 29-04-2013 11:04
door Yvonne Lemmers
Juist afwisseling in kcal geeft de stofwisseling een boost.
Dus een dag bijv 1000 kcal en de andere dag bijv 2000 kcal is beter dan iedere dag 1500 kcal

Voorbeeld:
5 dagen van 1200 kcal en 2 dagen van 2000 kcal (= 10.000 kcal/week)
is beter dan 7 dagen keurig 1400 kcal te eten (= 10.000 kcal/week)

En dit in combinatie met koolhydraatbeperking.

(IECR+PF, intermittent energy and carbohydrate restriction+ad libitum protein and fat)

Geplaatst: 29-04-2013 14:51
door Sjarlotte
Wat grappig. Wij zijn hier pas door eigen ervaring ook achter gekomen. Beiden stonden we best lang zo goed als stil. Door omstandigheden wat meer gegeten dan anders met in het achterhoofd dit de komende dagen weer te compenseren door wat beter op te letten, en wat schetst onze verbazing...... Daar waar wij dachten iets aangekomen te zijn waren we beiden toch behoorlijk afgevallen, dus volledig tegen de verwachting in. Onze conclusie was wat hier beschreven wordt, de afwisseling heeft de stofwisseling weer op gang gebracht. :D

Geplaatst: 29-04-2013 17:52
door carjans
Hoe zou dan een b.v. dagmenu er uit gaan zien?

Geplaatst: 29-06-2013 15:35
door Appeltje
Ik houd niet zo van doorrekenen van een heel dagmenu, maar ik zou het volgende in gedachten hebben.

Calorierijk (denk feestmaal)
o: omelet van 2 eieren, gevuld met allerlei lekkers, waaronder spekjes of koude kip, champignons en wellicht wat tauge.
o: een pannenkoek van amandelmeel, bestrooid met roomboter kokos kaneel.
l: veel makreel, wat minder salade, met natuurlijk kaas erdoor
l: bloedworst kookboek 1.
d: 2x opscheppen. Bijvoorbeeld iets met satesaus, of met royaal mayo, of een gebakken kaasplak als eiwitbron, een toetje met noten erin (roomyoghurt, noten, honing , oosters recept) of baklava als toetje. Fruit rijk aan suikers zoals banaan of druiven, gebakken in roomboter, voorzien van zadensprinkels.


Calorie arm (denk schraal, veel rauwkost, geen suiker, geen zuivel)
o: vezelcrackers, komkommersalade kookboek 1, kiemgroente
l: salade met magere vis of kip, geen extra kaas, geen extra noten of zaden, wel dressing
d: iets met veel groente, bijvoorbeeld rauwkost omdat het goed vult en amper calorieën bevat. Twee mandarijntjes of een kiwi als toetje, zonder slagroom
d: of een beter gevulde oranje soep uit het kookboek.

Geplaatst: 01-08-2013 08:11
door Sonja M
Appeltje schreef:Ik houd niet zo van doorrekenen van een heel dagmenu, maar ik zou het volgende in gedachten hebben.

Calorierijk (denk feestmaal)
o: omelet van 2 eieren, gevuld met allerlei lekkers, waaronder spekjes of koude kip, champignons en wellicht wat tauge.
o: een pannenkoek van amandelmeel, bestrooid met roomboter kokos kaneel.
l: veel makreel, wat minder salade, met natuurlijk kaas erdoor
l: bloedworst kookboek 1.
d: 2x opscheppen. Bijvoorbeeld iets met satesaus, of met royaal mayo, of een gebakken kaasplak als eiwitbron, een toetje met noten erin (roomyoghurt, noten, honing , oosters recept) of baklava als toetje. Fruit rijk aan suikers zoals banaan of druiven, gebakken in roomboter, voorzien van zadensprinkels.


Calorie arm (denk schraal, veel rauwkost, geen suiker, geen zuivel)
o: vezelcrackers, komkommersalade kookboek 1, kiemgroente
l: salade met magere vis of kip, geen extra kaas, geen extra noten of zaden, wel dressing
d: iets met veel groente, bijvoorbeeld rauwkost omdat het goed vult en amper calorieën bevat. Twee mandarijntjes of een kiwi als toetje, zonder slagroom
d: of een beter gevulde oranje soep uit het kookboek.

hier kan ik denk ik wel wat mee...bedankt!!
appeltje

Geplaatst: 01-08-2013 12:13
door yeppe
Dat afwisselen doe ik al een paar jaar. de ene dag 2 maaltijden de andere dag 4. De ene keer een "feestdag de andere dag schraaltjes etc.

Geplaatst: 01-08-2013 12:44
door Appeltje
Dat maakt mij nieuwsgierig naar de maaltijden. Welke zijn groen en welke zijn oranje als je er twee en vier eet? Of is de maaltijd zelf beter gevuld?

Geplaatst: 01-08-2013 12:46
door yeppe
Ik eet altijd 1 oranje maaltijd op een dag Appeltje . De anderen zijn groen. De oranje maaltijd is altijd mijn diner.

Geplaatst: 01-08-2013 12:54
door Appeltje
Helder, dank je wel.