Informatie over brood/crackers

Onderwerpen en discussies over voeding

Moderator: Y. Lemmers

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martine1971
Berichten: 7950
Lid geworden op: 19-09-2013 15:45

Bericht door Martine1971 » 22-05-2019 18:32

In de leergroepen krijgen Chantal en Martine veel vragen over koolhydraatarm brood en koolhydraatarme crackers. Welke kun je nu beter wél nemen en welke niet. Om wat meer duidelijkheid te verschaffen geven we in dit bestand wat meer informatie.

Gok-groene crackers:
- Alle crackers waarvan de recepten in de boeken van Yvonne staan. De ingrediënten zijn vezelrijk en gok-groen.
- Andere zelfgemaakte crackers van gok-groene ingrediënten (bijvoorbeeld: zemelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, noten enz)
- GG-Scandinavian Bran Crispbread (te koop in de webshop van Yvonne)
- Atkins Fibre Crackers
- Raw Organic Food Crackers

Gok-groen brood:
- Alle vezelrijke broden uit de boeken van Yvonne Lemmers
- Zelfgemaakte broden van gok-groene ingrediënten (bijvoorbeeld: zemelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, noten, eieren, groene groenten enz)
- Sukrin Fiberbrood
- Noets Naturel vezelbrood
Veel zogenaamde ‘koolhydraatarme’ broden en crackers zijn gemaakt van tarwegluten. Deze gluten zijn voor je darmflora niet gezond. Het feit dat ze weinig koolhydraten bevatten maakt het geen gezonde voeding. Eet deze broden en crackers dus bij hoge uitzondering, en bak liever zelf brood van pure, gok-groene ingrediënten. In je uurtje kun je beter kiezen voor ‘gewoon’ brood, dan voor brood dat verrijkt is met gluten.

VERMIJDEN:
Atkinsbrood van Albert Heijn
Sportknip / Sportmik
Jip en Jij
KonzelmannÂ’s brood en crackers
Adamsbrood
TastyBasics brood en crackers
Leev Oercracker

VERMIJDEN IN EEN GROENE MAALTIJD:
Atkins Crispbread
Fjord
Wasa Vezelrijk
Filinchen

Plaats reactie