Steffie (32) - afvallen met een trage schildklier

Moderator: Y. Lemmers

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Steffie87
Berichten: 2
Lid geworden op: 25-05-2020 19:36

Steffie (32) - afvallen met een trage schildklier

Bericht door Steffie87 » 27-05-2020 07:12

Goedemorgen,

Ik ben blij dat er een forum is voor mensen die volgens GOK willen eten. Ik ben benieuwd of iemand zich in mijn verhaal herkent?

Ik heb alweer enkele jaren medicijnen voor een trage schildklier. Dat wil zeggen dat afvallen eigenlijk zo goed als niet kan. Ik heb eerder pogingen gedaan maar of ik bereikte mijn doel niet of het was te lastig om het dieet vol te houden. Na verloop van tijd moest ik wel gaan snoepen omdat ik omviel van de honger of omdat het dieet te eenzijdig was.

De laatste tijd heb ik heel veel last van trillen waneer ik niet tijdig eet. Ik ben dan niet te genieten want ik kan niet meer nadenken (hoofd vol watten) totdat ik iets heb gegeten. Maar wanneer ik heb gegeten duurt het niet lang voordat ik weet honger heb / mij trillerig voel.

Ik weeg nu 110 kg en heb obesitas. Bewegen gaat steeds moeilijker. Ik ben bang dat als ik zo doorga ik diabetes krijg.

Tot zover mijn situatie tot nu.
4 maanden geleden zijn mijn ouders en broertje begonnen met GOK en ze zijn 16, 10 en 6 kg kwijt. (6 kg i.c.m. medicijnen waar je honger van krijgt).
Je begrijpt dat ik heel graag ook wat kilo's kwijt wil via deze manier.

Mijn vriend en ik hebben gisteren voor de eerste 3 dagen een planning gemaakt. We beginnen morgen met GOKken. Vandaag even boodschappen halen. We zouden eigenlijk as maandag beginnen maar ik houd het niet langer vol met die honger en dat trillen. In het weekend gaan we verder plannen maar dan zijn we alvast begonnen.

Ik vind het nog wel wat lastig om te begrijpen hoe het precies werkt. Vooral portiegrootte is een ding. En dat ik blijkbaar zomaar alle groene recepten mag plannen zoals ik wil, zonder te letten op (de inhoud van) de oranje recepten? Ik denk dat ik in het begin heel veel vragen hier zal stellen.

Groetjes,
Steffie

Plaats reactie