Pagina 1 van 1

Daar gaan we dan...

Geplaatst: 02-05-2020 15:37
door Anne-Meijke
..... alweer. Maar ditmaal met een ander "lijn" programma dan ik gewend ben.
Al vanaf mijn pubertijd ben ik aan het lijnen. Minder eten, shakes van allerlei bekende merken of zelf in elkaar flatsen, Weight Watchers, EGA.... you name it. Verhaal dat denk ik wel herkend word.
Maar ondanks dat ik op gewicht kwam en soms een jaar ben gebleven, sloop het er toch weer aan.
Waarom? Laks worden, het mezelf weer wat gunnen, morgen letten we weer op óf, en die raakten me het hardste, opmerkingen van mensen die me na stonden dat mijn eet patroon (dat toen prima was!) belachelijk was, ik zag er niet uit, mocht toch wel iets nemen en al die kreten meer.

De laatste jaren probeerde ik van alles en wist dat 2 weken vol te houden en liet het weer varen.
Een 2 maanden geleden had ik nog eens niet van GOK gehoord, maar kreeg wel een ingeving of het misschien aan de koolhydraten zou kunnen liggen. Houd namelijk veel van brood. Mr Google er maar eens op los gelaten en de vragen die ik voorbij zag komen kon ik allemaal met ja beantwoorden. Samen met de laatste vakantie foto's die ik voorbij zag komen was dat toch wel doorslaggevend.
Vol goede moed een paar boeken aangeschaft en me in gaan lezen. De reden dat ik me heb aangemeld bij het forum en ook de Facebook groep is, dat het gezamenlijk iets doen een extra stimulans is. En als iets niet duidelijk is bijna meteen antwoord.

Ik ga eens lekker neuzen hier en op de Facebook pagina en ik hoop over een paar maanden mezelf weer in de spiegel aan te durven kijken.

Re: Daar gaan we dan...

Geplaatst: 05-06-2020 10:26
door PaulaM
Alsof ik mijn verhaal lees... Ik ben 5 weken geleden begonnen met GOK en het bevalt me prima. Het gewichtsverlies gaat niet zo snel, maar eigenlijk ben ik ook daar best tevreden over. Het was wel even omschakelen. Ook ben ik, na 25 jaar, van de zoetstoffen af. Heel veel succes!

Re: Daar gaan we dan...

Geplaatst: 07-06-2020 12:11
door MvOM
Hoi, ik kom hier ook even lezen :-)

Maandje geleden begonnen, zie ik. Al een beetje wegwijs geworden, en hoe bevalt het tot nu toe?

Re: Daar gaan we dan...

Geplaatst: 21-07-2020 12:41
door Anne-Meijke
Nou, het ging dus weer hetzelfde. Wandelen en toch weer struikelen om het even op die manier te zeggen.
Wat baal ik dan van mezelf. :cry:
Maar vanaf vandaag een werkplanning gemaakt en die bij het dagboek gedeelte geplaatst. Hopelijk geeft me dat iets meer houvast en de spreekwoordelijke schop onder de kont.

Heb mijn doel in hapklare brokken gezet om een niet zo drastisch te overwinnen berg voor mijn neus te zien. Hopelijk motiveert dat ook wat.

Re: Daar gaan we dan...

Geplaatst: 21-07-2020 13:59
door MvOM
Hopelijk werkt het om een dagboekje bij te houden! Kunnen we in ieder geval meelezen, en meedenken :-)

En om een groter doel te behalen kun je inderdaad beter met kleinere, realistische stappen werken. Succes!!